marinko rokvic

Intervju Marinko Rokvić: Malo je kvalitetnih vokala na estradi!

“Veliki je nedostatak vokalnih kvaliteta. Prije si morao da se pokažeš talentom, sada se više pokazuje tijelom”, iskren je Marinko.

Dugogodišnju karijeru Marinka Rokvića nikada nisu pratili tračevi i skandali. I dok on nastupa širom dijaspore, njegov sin Nikola pokrenuo je u Srbiji “Ice Bucket Challenge”, humanitarnu akciju u kojoj se poznati polivaju ledenom vodom, nominuju po tri osobe i uplate novac na račun obolelih od ALS-a. Međutim, ispostavilo se da je na račun fondacije koja se bori protiv ove neizlječive bolesti uplaćeno mnogo manje novca nego što je to bilo očekivano.

– Kada mi je Nikola pričao za polivanje ledenom vodom, sve mi je zvučalo čudno, a poslije sam vidio da je to u svetu uveliko prihvaćeno. Radovalo me je što je humano jer on inače voli da učestvuje u takvim akcijama. Direktorka fondacije koja se bori protiv ALS-a u Srbiji poslala je mom sinu poruku kojom je zahvalila što je uplatio novac. Također, rekla mu je da je jedini čiji je novac legao na račun. Nikola to neće nigdje da kaže, ali ja mislim da ne bi trebalo da skrivam tu informaciju – tvrdi pjevač.

Vaš sin i manekenka Bojana Barović jedini su par koji je opstao nakon rijaliti-programa tokom kojeg su se i upoznali. Jeste li prisustvovali nekoj njihovoj svađi nekada?
– Ne, oni su skladan par. Nagovaram Nikolu i Bojanu da se uzmu jer željno iščekujem unučad. Ne znam da li nekada imaju nesuglasice, ali vjerujem da problemi u svakoj vezi postoje. Dugo su zajedno i čini mi se da lijepo funkcionišu s obzirom na to da ona živi u Los Anđelesu, a Nikola u Beogradu.

Čitaj još:   Intervju Marinko Rokvić: Zakazan je konačno koncert u Beogradu! (VIDEO)

Utičete li na odluke sinova?
– Moji sinovi Nikola i Marko sami odlučuju šta žele i na koji način te ciljeve ostvaruju. Ako me djeca pitaju za savjet, rado im pomognem. Dešava se nekad da se i ja posavjetujem s njima u vezi s ličnim pitanjima. Oni su mlađi, u trendu su i volim da ih saslušam.
Svi muškarci u kući Rokvića su pevači. Jeste li vi usmjerili djecu da krenu vašim putem?
– Imponuje mi što su djeca izabrala da se bave pjevanjem. Nikola je ljubav prema muzici oduvijek pokazivao, a Marko je, u odnosu na Nikolu, veći talenat iako ima manju želju da se bavi muzikom. Ja sam taj koji ga forsira. Može se reći da je estrada postala naš porodični biznis.

Planirate li da spojite glasove sa sinovima?
– To bi zaista bilo lijepo. Nikola i ja imamo duet, Marko i Nikola imaju također duetsku numeru. Mislim da je sada vrijeme da moji sinovi i ja otpjevamo nešto zajedno. Vrijeme je za trio “Rokvić”.

Postoje li iskrena prijateljstva na estradi? Kako se vaši sinovi snalaze među kolegama?
– Iz mog iskustva postoje samo druženja, ali ne u velikoj meri. Viđam se s kolegama i sa svima sam dobar, ali ne srećemo se intenzivno. Čudan je to svijet. Moja djeca su kulturni momci i ne strahujem da bi mogli imati probleme u komunikaciji sa kolegama.

Čitaj još:   Intervju Acko Nezirović: Pevači kradu jedni od drugih!

Kako vam se čine mlade pjevačice danas u odnosu na period kada ste počinjali da se bavite pjevanjem?
– Veliki je nedostatak vokalnih kvaliteta. Sada je trend takav da je djevojkama važno da im se vidi dio tela, a ne da imaju talenta. Prije si morao da se pokažeš talentom, sada se više pokazuje tijelom.

Nada Topčagić nedavno izjavila da niste dobili nacionalnu penziju, ali i da mnogi pjevači prave koncerte da bi sakupili bodove za podnošenje prijave za penziju. Kako to komentarišete?
– Nije mi vrijeme za nacionalnu penziju. Mislim da smo moje kolege i ja ostavili trag i nadam se da nam penzija sljeduje. Ne vjerujem da koncerti služe za prikupljanje bodova. Koncert je kruna nečije karijere.

izvor: Expres

Ostavite komentar