sinan sakic intervju

Intervju Sinan Sakić: Na estradi je rusvaj, muzika više nema svoj šmek!

“Cijelu svoju karijeru sam nastojao privatni život ostavljati samo za sebe, pa i taj detalj šta jedem, šta pijem i šta uopšte radim. Narod, po svemu sudeći, a i moje kolege više zanima tuđa kuća nego vlastita”, kaže kralj folk muzike.

Na red za “kafu” došao je i Sinan Sakić. Nakon velikih zdravstvenih problema, konačno se u punom sjaju vratio na estradnu scenu, pa smo i pričali o tom velikom povratku, ali i zdravstvenom biltenu koji je danas mnogo bolji nego prethodnih godina.

Kako se sada osjećate i da li je uistinu poboljšan vaš zdravstveni bilten?
– Izvrsno se osjećam, to moram reći jer mi je zaista bilo narušeno zdravlje. Jednostavno, zapustio sam se. Radio sam onako kako se meni dopadalo, ne obazirući se na posljedice koje su me zadesile.

Imali ste problema i sa zubima…
– Nisu to problemi, nego jednostavno želio sam da promijenim osmijeh. Postavio sam implatante na koje sam se jedva navikao, ali sada je super. Raja su me čak zezala da imam puna usta zuba.

Gledajući vas u TV istupima izgledate svježe, ali kao da ste izgubili na kilaži.
– Tu ste u pravu, smršao sam čak za jedan konfekcijski broj. Sve me to skupa crpilo i taj strah i ta neizvjesnost, a onda kada je sve bilo u redu, na moju sreću, došlo je i to snimanje novog albuma. Šta raditi, s kim, kako, za koga, o tome sam noćima razmišljao. I definitivno sam odlučio da to opet bude Srki Boy sa kojim se odlično razumijem. On je dobar aranžer, a još bolji čovjek. Tu su i neka nova imena, kada je u pitanju tekstualni i kompozicijski rad. Sve u svemu, zadovoljan sam albumom i prijemom kod publike.

Odakle odjednom u “Grandu”? Koliko se sjećamo vi ste govorili da će to biti “City records”…
– Nemam ništa ni protiv koje diskografije ni medijske kuće, ali sam dobio ponudu koja mi je odgovarala. A ni za koga nisam “vjenčan”, što znači sad sam tu a sad sam tamo.

sinan sakic intervju

Koliko ima istine u pričama da se Sinan ponovo vratio poroku zvanom alkohol?
– Ma, to su samo tračarije. Ja nikome nisam dužan polagati račune o svojoj privatnosti. Cijelu svoju karijeru sam nastojao privatni život ostavljati samo za sebe, pa i taj detalj šta jedem, šta pijem i šta uopšte radim. Narod, po svemu sudeći, a i moje kolege više zanima tuđa kuća nego vlastita. Ja nikada nisam bio takav jer sam preokupiran svojim poslom i Bogu sam zahvalan na svemu što je do sada pružio u mom radu, i u privatnom životu. Te sitne nedaće mogu svakoga da zadese. Dakle, i što se tiče toga da li nešto popijem i sada, bolje će znati tračeri nego što ću vam ja kazati. Samo vam ponavljam da i te kako vodim računa o sebi u posljednje vrijeme.

Čitaj još  Intervju Mira Škorić: O Ceci nemam šta da pričam!

Tu je i supruga Sabina koja vodi itekako računa o vama i o karijeri.
– Sreća da je posljednjih dana bila okupirana kućom i renoviranjem jer smo imali sitnih problema sa krovom koji mi je napravio štete u stanovima, pa je mene popustila. Inače, njena prevelika pažnja i briga ponekad me “guši” (smijeh)

Je li u vrijeme vašeg kratkog odsustva sa scene se desilo nešto značanije u muzici, a i u vašim nastupima?
– U samoj muzici i na estradi je čudan “rusvaj”. Muzika mi više uopšte ne miriše na ono kako je nekada imala šmek. Svaki žanr je imao zaseban zvuk, sebi svojstven zvuk. Sada je sve nešto zbrda – zdola. Sve mi liči na mravinjak. Svi hoće da pjevaju, a što se tiče mojih nastupa, pa jedno vrijeme je bilo u stilu zagrijavanja. Sada sam definitivno prezadovoljan, sve se vratilo na staro, ali vjerujte da pravim selekciju gdje nastupati a gdje ne.

izvor: Expres

2 comments

Leave a Reply