sasa matic intervju

Intervju Saša Matić: Ceca i ja tražimo adekvatnu duetsku pesmu!

“Radim za sebe, svoje prijatelje, ali je komponovanje, ako mogu tako da kažem, i moj drugi biznis pored pevanja. Znači, prodajem pesme i naplaćujem svoj autorski rad”, iskren je folk pevač.

Nedavno je Saši Matiću (36) i Severini Vučković (42) uručeno priznanje lista “Vesti” koje su dobili za duet “More tuge” u tradicionalnoj anketi za najbolju pesmu u 2014. u kategoriji zabavne muzike po glasovima njihovih kolega pevača.

– Meni je ovo plaketa značajna, pošto sam je dobio ne samo kao interpretator, već i kao autor nagrađene pesme. Numera “More tuge” mi je veoma draga, ona je moje prvo autorsko delo koje je izašlo u javnost nekako na velika vrata. I naravno, moram da napomenem, da su za njen uspeh zaslužni i tekstopisac Miloš Smiljanić Žuća i aranžer Dejan Abadić – kaže Saša i dodaje da sa Žućom radi punom parom na novim pesmama.

Kako odlučujete koju pesmu ćete zadržite za sebe, a koju ponuditi drugim pevačima?
– Pesme radim, pa ih radim. Koju ću na kraju ja snimiti, ne znam ni sam. Ako smatram da bi bila dobra za mene, ostavim je negde sa strane, mada to ne znači da će se ona naći na narednom albumu. Meni je važno da Žuća i ja u tandemu stvaramo i da već imamo lep broj dobrih, kvalitetnih pesama. Ko će ih otpevati, videćemo.

Priča se da ćete snimiti zajedničku pesmu sa Ministarkama?
– Videćemo, ne bih još o tome dok ne bude sve utanačeno. Naći ćemo se uskoro u studiju pa ćemo videti da je pesma koju imamo odgovarajuća. Inače, nisam ja autor te numere.

Čitaj još:   Intervju Marinko Rokvić: Zakazan je konačno koncert u Beogradu! (VIDEO)

Do sad ste snimili duete sa Seve, Jelenom Karleušom, Radom Manojlović, hoćete li ukrstiti glas i sa Cecom Ražnatović?
– Sa Cecom sam, pre svega, dobar prijatelj i nas dvoje smo već pričali o tome. Voleo bih ja, baš kao i ona, tako da je moguće da će uskoro biti neke naše zajedničke numere. Ali, o tom potom, neću ništa unapred da govorim.

ceca i sasa matic

Gde biste voleli da se pojavite, a još niste imali prilike?
– Jednog dana, možda, na Evrosongu.

Da li naplaćujete pesme?
– Radim za sebe, svoje prijatelje, ali je komponovanje, ako mogu tako da kažem, i moj drugi biznis. Naravno, mislim pored pevanja. Znači, prodajem pesme i naplaćujem svoj autorski rad. Meni se to dešava kad kao izvođač uzmem pesme od drugih autora.

Da li vas kolege saleću i traže od vas pesme po svojoj meri?
– Pitaju i ja sam raspoložen da sarađujemo. Mislim da je i njima čast da zapevaju pesmu koju sam ja komponovao. Nije sad po onoj narodnoj – Ciga svoga konja hvali, ali zaista Žuća i ja imamo kvalitetne numere. On je najzaslužniji što sam se ozbiljnije posvetio autorskom radu, terao me je da se ozbiljnije posvetim komponovanju, a ja sam odlagao, vadio se da imam brojnih obaveza. Žuća je bio uporan i tako sam se prihvatio posla, krenuo u ozbiljan rad. I hvala mu na tome!

U Skoplju ćete zapevati na zajedničkom koncertu sa Anom Bekutom i Šabanom Šaulićem. Da li ste uskočili kao zamena za Harisa Džinovića?
– Nisam ja ničija zamena. Sa Anom i Šabanom sam već nebrojeno puta radio, kao što sam sarađivao i sa Banetom Obradovićem i njegovom Melos estradom, koji organizuju koncert. Bane me je pozvao, ponudio da nastupim sa Bekutom i Šaulićem, ja prihvatio, a niko nije pominjao da ću nekoga zameniti.

Čitaj još:   Intervju Mira Škorić: O Ceci nemam šta da pričam!

Zašto ste pesmu “Dobro mi je” dali baš Goranu Gluhakoviću i OK bendu?
– Možda je ta numera mogla da bude i za mene, ali otišla je OK bendu i ne žalim, naprotiv. Snimio je Goran, što je za mene isto kao da sam je ja otpevao. Jer, nas dvojica smo bliski drugari već godinama, on je jedan od mojih najboljih prijatelja na estradi. Možda to za druge nepoznanica, ali znam ja! Žuća mi reče da ta kompozicija ima već preko milion i po pregleda na Jutjubu.

izvor: Vesti

One comment

Ostavite komentar