Davor Gobac Attribution: Roberta F.

INTERVJU: Davor Gobac, frontmen “Psihomodo popa”

Svojih najboljih nastupa uopće se ne sjećam

Članovi zagrebačkog “Psihomodo popa” nedavno su počeli snimati nove pjesme koje bi, prema riječima frontmena Davora Gobca, mogle nadmašiti i stare hitove. Muzičara poznatog po divljim nastupima na kojima se skidao, odijevao u žensku garderobu i skakao u publiku, zatekli smo upravo u studiju.

– Imamo već 15 snimljenih pjesama i sve su super, zato vjerujem da ni publika neće ostati ravnodušna kada ih čuje. Izvjestan period nije nas bilo na sceni, ali mislim da je vrijeme da se vratimo i da smo nedostajali ljudima. Prvi singl zvat će se “Zločest k’o pas” – kaže Gobac.

Izrežiran striptiz

Možete li se osvrnuti na godine koje su iza Vas?

– U svemu tome najznačajnija je činjenica da smo svih trideset godina na Balkanu preživjeli svirajući rokenrol. Mi smo bend koji je napredovao u naučnofantastičnu rokenrol grupu.

Kakvi su Vam planovi u narednom periodu?

– Do kraja godine izbacivat ćemo singl po singl, a onda, naravno, i album, za koji već imamo gotov materijal. Dogovorili smo i šest-sedam nastupa. Što se detaljnijih planova tiče, zvat ćemo vidovnjake na TV-u da nam kažu šta nas očekuje.
Na svojim nastupima imali ste običaj da se skidate. Kako danas gledate na to?

– U mlađim danima to skidanje bilo je stvar dobre zabave i nekako je dolazilo spontano. To je bio dio šoua koji se mijenjao iz  godine u godinu, ali je uvijek imao svoju priču. Na narednom koncertu želja mi je da izvedem već unaprijed izrežiram striptiz.

Čitaj još:   Čokoladne puslice sa mentolom VIDEO RECEPT kako napraviti

Koji je najdraži kompliment koji ste dobili?

– Svašta su mi ljudi govorili. I hvalili su me i pljuvali. Izdvojio bih možda to što su mi rekli da sam najbolji frontmen, mada smatram da je i to bilo iz kurtoazije.

Koji Vam je koncert ostao u sjećanju?

– Svojih najboljih nastupa uopće se ne sjećam.

Nisam zločest

Je li Davor Gobac privatno “Zločest k’o pas”?

– Mislim da nisam, a nisu ni psi, to se samo tako kaže.

A volite li i dalje samo sebe, kako glasi jedan od Vaših velikih hitova?

– Da, jer ko ne voli sebe, ne voli ni druge.

Čitaj još:   Krem paradajz čorba za 20 minuta VIDEO RECEPT sa pripremom

Uloga u filmu

Biste li pristali glumiti u nekom filmu?

– Pristao bih, ali da imam pravu ulogu koja bi odgovarala mom karakteru, s nekim dobrim scenarijem. Ranije sam glumio u raznim serijama, ali u filmu još ne.

izvor: dnevni avaz

Autor slike: Roberta F.

Ostavite komentar