INTERVJU: Davor Gobac, frontmen “Psihomodo popa”

Svojih najboljih nastupa uopće se ne sjećam

Davor Gobac - www.FOLKOTEKA.com

Članovi zagrebačkog “Psihomodo popa” nedavno su počeli snimati nove pjesme koje bi, prema riječima frontmena Davora Gobca, mogle nadmašiti i stare hitove. Muzičara poznatog po divljim nastupima na kojima se skidao, odijevao u žensku garderobu i skakao u publiku, zatekli smo upravo u studiju.

– Imamo već 15 snimljenih pjesama i sve su super, zato vjerujem da ni publika neće ostati ravnodušna kada ih čuje. Izvjestan period nije nas bilo na sceni, ali mislim da je vrijeme da se vratimo i da smo nedostajali ljudima. Prvi singl zvat će se “Zločest k’o pas” – kaže Gobac.

Izrežiran striptiz

Možete li se osvrnuti na godine koje su iza Vas?

– U svemu tome najznačajnija je činjenica da smo svih trideset godina na Balkanu preživjeli svirajući rokenrol. Mi smo bend koji je napredovao u naučnofantastičnu rokenrol grupu.

Kakvi su Vam planovi u narednom periodu?

– Do kraja godine izbacivat ćemo singl po singl, a onda, naravno, i album, za koji već imamo gotov materijal. Dogovorili smo i šest-sedam nastupa. Što se detaljnijih planova tiče, zvat ćemo vidovnjake na TV-u da nam kažu šta nas očekuje.

Na svojim nastupima imali ste običaj da se skidate. Kako danas gledate na to?

– U mlađim danima to skidanje bilo je stvar dobre zabave i nekako je dolazilo spontano. To je bio dio šoua koji se mijenjao iz  godine u godinu, ali je uvijek imao svoju priču. Na narednom koncertu želja mi je da izvedem već unaprijed izrežiram striptiz.

Koji je najdraži kompliment koji ste dobili?

– Svašta su mi ljudi govorili. I hvalili su me i pljuvali. Izdvojio bih možda to što su mi rekli da sam najbolji frontmen, mada smatram da je i to bilo iz kurtoazije.

Čitaj još  Kemal Monteno u bolnici: Organizam odbacuje novi bubreg?!

Koji Vam je koncert ostao u sjećanju?

– Svojih najboljih nastupa uopće se ne sjećam.

Nisam zločest

Je li Davor Gobac privatno “Zločest k’o pas”?

– Mislim da nisam, a nisu ni psi, to se samo tako kaže.

A volite li i dalje samo sebe, kako glasi jedan od Vaših velikih hitova?

– Da, jer ko ne voli sebe, ne voli ni druge.

Uloga u filmu

Biste li pristali glumiti u nekom filmu?

– Pristao bih, ali da imam pravu ulogu koja bi odgovarala mom karakteru, s nekim dobrim scenarijem. Ranije sam glumio u raznim serijama, ali u filmu još ne.

Leave a Reply