dejan matic intervju

Intervju Dejan Matić: Nervira me kada me mešaju sa Sašom!

“Često se desi da uzmem telefon da pozovem Saleta, a on me baš u tom trenutku zove, ili obrnuto. To nam se baš često dešava. Ali nikad se nije desilo da sanjamo jedan drugog”, iskren je folk pevač.

Pošto je trenutno u Beču, gde je pre nekoliko dana dobio drugog sina, popularni pevač nije imao mnogo vremena, ali je ipak na sva pitanja čitalaca odgovorio.

Kako se slažeš s bratom Sašom? I koja je glavna razlika između vas dvojice?
– Veoma smo slični, ali još više različiti. Imamo različita interesovanja, a slažemo se dobro. Obojica imamo obaveza oko posla, pa se u poslednje vreme i ne viđamo toliko mnogo, ali nas deca spajaju. A što se tiče naravi, ja sam mnogo temperamentniji od njega. Uvek sam bio vođa svih akcija, ali je Sale to uspešno pratio. Dakle, ja sam temperamentniji i glasniji.

Da li ti je krivo što nisi pobedio na Grandovom festivalu?
– Ha-ha-ha! Pa taj komentar je meni pobeda. Imao sam dobru pesmu, i znao sam s čim idem na festival. Pesma je pobedila, to je najbitnije. A Sneža je vrhunski pevač. Pesma je odlična, jedino je možda presedan u muzici to što ima samo jednu strofu i ima refren. To se retko dešava, ali pesma je odlična.

Da li ste ti i Saša nekada mogli nešto da predosetite na javi ili u snu jedan za drugog? Znaš da važi ona priča da blizanci zbog velike povezanosti mogu osetiti neke stvari kod onog drugog.
– Često se desi da uzmem telefon da pozovem Saleta, a on me baš u tom trenutku zove, ili obrnuto. To nam se baš često dešava. Ali nikad se nije desilo da sanjamo jedan drugog, pa da se to posle obistini na javi. Već dvadeset godina smo odvojeni, ali to nam nije teško palo.

Kako se slažeš sa Sašom Popovićem? I da li ste vas dvojica zaista tako dobri prijatelji kao što delujete na TV-u?
– Sale je genijalac. A ako tako deluje, baš mi je drago što prenosimo svoje energije na gledaoce. On savršeno radi svoj posao, profesionalan je, tačan, precizan i dobar je čovek, što je najbitnije.
Kakav odnos imaš s tekstopiscima i kompozitorima s kojima sarađuješ? Da li je potrebno da te oni znaju malo dublje da bi radili s tobom ili je dovoljno samo površno poznanstvo?
– Mare mi je jedan od boljih prijatelja na estradi. Energije su nam se savršeno poklopile i odlično sarađujemo. Moja energija deluje inspirativno i na Mareta i na ostale ljude s kojima sarađujem. Tu je bitan spoj energije. Dokaz je i ovaj album koji je aktuelan, a i novi će brzo, za mesec dana, tako da će i on to pokazati. Naravno, moram i ja da osetim pesmu. Nema šanse da otpevam nešto što ne osećam bliskim. Prvo moram dobro da odslušam pesmu i procenim da li je za mene ili ne.

Čitaj još:   Intervju Dara Bubamara: Kad sam počinjala karijeru nije bilo plaćanja i nameštanja!

Kako si se odlučio da sina nazoveš Konstantin?
– To je bila želja mog oca, tako da uopšte nije bilo dvoumljenja. Ja nisam imao opciju b. Odmah smo rekli – Konstantin, i to je bilo to.

Retko se desi da na sceni imamo dva brata ili dve sestre i da su oboje uspeli u svojim karijerama. Da li si očekivao da ćete jednog dana obojica biti ovoliko uspešni?
– Jesam. Verovatno bih radio nešto drugo da sam mislio da ću u tome biti uspešan. Prvo, mislim da niko ne voli svoj posao toliko kao mi muzičari. Naravno, ako su tu i talenat i dobra pesma, uspeh je zagarantovan.

Da li se nekad iznerviraš što tebe i Saleta često mešaju?
– Da! Posebno se iznerviram kad mesec dana stoji plakat u mestu u kom nastupam, a ljudi me sretnu i viču: jao, evo Saše Matića! Tad se baš razbesnim. Ha-ha-ha!

Znaš kako kažu, Bog ti uzme jedno, a nagradi te nečim drugim. Da li veruješ u to? I dopada li ti se na kraju kako je život sklopio kockice za tebe?
– To sam otpevao u jednoj pesmi koja će izaći na novom albumu, a koju je radio Saša Milošević Mare. Pesma se zove „I bi dan”. To je radni naslov, mada mislim da ćemo je tako i zvati. „Sve je lako kad te Bog pogleda, kad ti nešto uzme, pa ti opet da…” Ne znam tačno kako idu reči, ali otprilike tako.

Čitaj još:   Intervju Šemsa Suljaković: I danas se 'plašim' Šabana Šaulića!

Budući da i medicina i tehnologija napreduju munjevito, da li misliš da ima šanse da urade neku operaciju vama dvojici kako biste opet progledali? Ja ti to želim najviše na svetu.
– Ne znam koliko sam spreman da rizikujem. Ne nešto preterano. Ako može, zašto da ne, ali da sad pošto-poto jurim ka tome, pravo da vam kažem – ne.

Ko je tvoj omiljeni pevač na našoj sceni? A ko pevačica? I s kim bi od pevačica voleo da snimiš sledeći duet?
– Ima tu više fahova i žanrova. Ceca je broj jedan. To je to. A što se dueta tiče, u planu je nešto s Milicom Todorović, mi smo inače i dobri prijatelji, ali o tom potom.

izvor: Puls

One comment

Ostavite komentar