nada obric

Intervju Nada Obrić: Moje stare pesme zvuče bolje nego današnje!

Pevačica Nada Obrić dugo nije prisutna na estradnoj sceni, ali njene pesme publika nije zaboravila.

Nada Obrić dugo nije prisutna na estradnoj sceni, ali njene pesme publika nije zaboravila. Povremeno gostuje u muzičkim emisijama, a neko vreme se vrlo uspešno bavila voditeljski poslom na BN televizji, gde sada radi kao muzički urednik. Jedina pevačica narodne muzike sa diplomom Pravnog fakulteta, ističe da je odavno okačila mikrofon o klin i da danas njen život lepšim čine obične stvari.

– Ne planiram da snimim ništa novo, ali bih volela da objavim kompilaciju svojih starih pesama – kaže Nada Obrić.

– Ne mislim na hitove, već na sve one božanstvene pesme koje nisu pronašle put do slušalaca, a koje bih snimila i danas. To su numere “Tri godine”, “Oprosti ljubavi moja”, “Dokle ću tako”… Ima ih zaista mnogo. Ne bih te pesme ponovo snimala, jer su aranžmanski odlično urađene, a ja sam ih, bez lažne skromnosti, toliko dobro otpevala da tehnički zvuče mnogo bolje nego ovo što se danas snima.

nada obric emisija

Kakva je, po vašem mišljenju, današnja muzika?
– Mislim da su muzika i aranžmani danas glavni problem što svi pevači snimaju slične pesme. Kada počne neka pesma, ne znate koji će se pevač nadovezati na tu muziku. Problem je u tome što su mnogi izvođači podlegli najnižem ukusu publike. Da se razumemo, ima sjajnih mladih pevača, među kojima su Bane Mojićević i Tanja Savić.

Zašto ne želite da snimite nove pesme?
– Nema potrebe. Pesme koje sam nabrojala su toliko lepe da sumnjam da bi danas bilo koji kompozitor mogao da napravi nešto tako dobro. Sve se nekad snimalo sa živim instrumentima. To je potpuno drugačiji doživljaj, čujete i osećate svaki trzaj instrumenta. To ništa ne može da zameni.

Čitaj još:   Intervju Dejan Matić: Beogradu dugujem solistički koncert

Planirate li da održite solistički koncert u Beogradu?
– Nažalost, nemam snage za to. Kada nešto radim, onda to radim pošteno i najbolje što mogu. Za mene nije solistički koncert, da izađem na scenu, otpevam 30-40 pesama i presvučem se tri puta. Radila sam nekad solističke koncerte, ali sada nemam ni sredstava za to, a nema potrebe da jurim sponzore.

Da li povremeno nastupate?
– Odavno više ne nastupam, samo u retkim prilikama, kada se održavaju neke lepe muzičke manifestacije. Nedavno sam vodila Beogradski sabor folklora. Potekla sam iz kulturno-umetničkog društva i to je moja velika ljubav. Radim kao muzički urednik na BN televiziji, ali mnogo više se bavim svojoj decom, unucima i prijateljima. Nije mu uopšte dosadno, radujem se svakom danu i uživam u tome.

Koja je vaša novogodišnja želja?
– Moje želje su uvek iste. Svima želim mnogo zdravlja i da se narod više raduje. Život je prelep, ma koliko to nekome zvučalo čudno. Svaki čovek može da nađe bar jedan razlog koji će mu učiniti život lepšim. Treba se radovati svakom danu i u svemu tražiti samo lepe stvari i odbaciti sve što je negativno. Učinimo sami naš život lepšim i drugačijim, ne čekajmo da se stvari same dogode. Kad god se okrenemo oko sebe, ako hoćemo, naći ćemo nešto lepo.

Čitaj još:   Intervju Tamara Božić: Ne znam ko izmišlja laži o meni!

Šta vaš život danas čini lepim?
– Isključivo ga ja činim takvim! Ne družim se sa ljudima koji kukaju, kojima stalno nešto fali i nikad nisu zadovoljni. Presrećna sam i ponosna, jer imam dvoje dece i unuke. Moja unuka Natalija ide u četvrti razred osnovne škole, a unuk Vuk je predškolac. Nazove me telefonom i kaže mi: “Naučio sam slovo ‘n’ i sad znam da napišem nana”. Bila sam presrećna kada mi je to rekao. Družim se sa mladim ljudima, imam drugaricu od 23 godine. Znam sve njene ljubavne tajne i probleme.

izvor: Novosti

2 comments

Ostavite komentar