srecko susic

Intervju Srećko Šušić: Niko me nije zvao iz Granda!

“Grand produkcija drži sve u svojim rukama, moglo bi se reći monopol kod narodnjaka. Ako nisi u njihovom jatu, kao da te nema na estradi”, kaže Srećko.

Srećko Šušić se već godinama ne pojavljuje u medijima, pa su mnogi pomislili da je davno napustio estradu. Međutim, on kaže da to što ga nema po novinama ne znači da ne radi, naprotiv. Redovno nastupa u otadžbini i dijaspori, a narod ga nije zaboravio i horski ga prati kad zapeva hitove “Ulica rađa grešnike”, “Rođena za kraljicu” ili “Umro bih na tvojim rukama”.

– Svih ovih godina radio sam normalno, pevao na privatnim veseljima, nastupao u zemlji, u regionu i inostranstvu. Medijska izolacija se u mom slučaju nije odrazila na posao, kao ni to što sam napravio dugu diskografsku pauzu – tvrdi Srećko, koji se nedavno pojavio na jednom festivalu iako nije ljubitelj takmičenja.

– Nastupao sam na manifestaciji Lira 2014. To je festival koji organizuje Udruženje tekstopisaca Srbije i na kojem se izvode nove kompozicije u duhu tradicionalnih srpskih pesama. Bila je jaka konkurencija, a ja sam pevao numeru “Boginja lepote” i osvojio prvu nagradu publike.

Srecko Susic

Zašto osam godina niste objavili album?
– Grand produkcija drži sve u svojim rukama, moglo bi se reći monopol kod narodnjaka. Ako nisi u njihovom jatu, kao da te nema na estradi. Nikada se nisam laktao, niti molio bilo koga za saradnju. Pevač sam sa dugim stažom i pesmama koje žive kod naroda. Imao sam jak temelj, pa sam mogao da nesmetano radim. Nisu moji honorari kao ranije, manji su, ali mi je važno da za mene i dalje ima mesta na estradi, mogu da obezbedim egzistenciju za sebe i porodicu. Inače, ja znam sve u Grandu, nisam ni sa kim u lošim odnosima, sarađivali smo ranije. Sa Suzanom Jovanović sam jedno vreme često nastupao, mnogo puta je prespavala u mojoj kući. Ipak, poslednjih godina nismo se ni čuli ni videli. Niti me je Saša Popović ikada zvao da gostujem u Grandovim emisijama, a ja neću da se namećem.

Čitaj još:   Intervju Neda Ukraden: Ne palim se na mlade momke!

Da li i dalje komponujete?
– Radim bez žurbe i za svoju dušu, ali ne štancujem pesme. Mada, poslednjih godina poprilično sam usporio na svim kolosecima. Uhvatila me apatija, digao sam ruke i od studijskog rada, diskografije, jer zašto i da snimim dobru pesmu, kad opet neću dobiti dovoljnu medijsku pažnju.

Pratite li muzička takmičenja mladih, neafirmisanih pevača kojih je sve više?
– Moram da primetim da se sve promenilo u našem poslu i okrenulo naopačke. Nekad da bi stigao do TV i gostovao u nekoj emisiji, pevač je morao da ima hit. A sada se ide obrnutim putem, mladi postaju popularni, a da nisu snimili nijednu svoju pesmu. Nisam siguran da je to pravi put. Da se razumemo, ima tu klinaca koji odlično pevaju, poput Darka Lazića ili Tanje Savić. Svaka njima čast, ali nemaju pesme koje će trajati i njima omogućiti da opstanu decenijama u ovom poslu, kao što je to bilo u moje vreme.

Čitaj još:   Intervju Marinko Rokvić: Zakazan je konačno koncert u Beogradu! (VIDEO)

Srecko Susic

Hitovi bez roka trajanja

– Danas je hiperprodukcija, više ne znam ko je šta snimio. Ne može ni publika to da pohvata, obično to bude ono što joj se plasira kroz spotove na malim ekranima, ali sve je to kratkog daha. Mile Bas je fenomenalno radio, napisao hitove koji nemaju rok trajanja. Zahvaljujući njima Šemsa, Dragana Mirković, Mile Kitić, Sinan, baš kao i ja, radimo i danas. A ne zaboravimo, u vreme najveće popularnosti Južni vetar je imao medijsku blokadu, nismo gostovali na TV, nije nas bilo u novinama, a Basov rad je osporavan. Vreme i publika su sve to demantovali. Miletove pesme su večne.

izvor: Vesti

One comment

Ostavite komentar