ilda saulic promena

Intervju Ilda Šaulić: Od početka sam potpuno drugačija od svojih koleginica!

Otkako se pojavila na sceni, pevačica Ilda Šaulić pleni nenametljivošću i jedinstvenim modnim izrazom koji odlikuje elegancija, njen zaštitni znak, te ne čudi da je više puta proglašavana za najbolje stilizovanu damu.

Ilda Saulic

U trenucima dokolice rado ide u šoping, naročito kada je u inostranstvu, i ne žali novac na kvalitetne odevne komade, pa se u njenom garderoberu nalaze mnogobrojne kreacije renomiranih svetskih modnih kuća i dizajnera. I na modnom i na profesionalnom planu prati svoj instinkt i sofisticirani senzibilitet, ne podležući trendovima po svaku cenu. Podrška porodice joj je nezamenljiva, a saveti poznatog oca, nekrunisanog “kralja folka” Šabana Šaulića, više nego korisni. Ildina romantična priroda uočljiva je kako u pesmama tako i u odevnim kombinacijama.

U razgovoru za domaći magazin Šaulićeva priča o malim ženskim tajnama, porodici i ljubavi, i otkriva zbog čega ne želi da govori o emotivnom partneru, zbog koga je nedavno bila u žiži javnosti.

Važite za jednu od najbolje stilizovanih pevačica na javnoj sceni. Da li su sve odevne kombinacije isključivo vaš izbor?
– Jesu, sama sam svoj stilista. Od početka karijere sama biram odevne kombinacije za javne nastupe. Tako mi najviše odgovara i nikada to ne bih menjala.

Kako biste opisali vaš stil?
– Verujem da je odmerenost jedna od mojih najvažnijih osobina, kako u svakodnevnom životu tako i u odevanju. Moj lični stil se uvek odražavao i na izbor garderobe za nastupe. Ne dozvoljavam da mi trendovi diktiraju oblačenje jer su oni prolazni. Moj izbor su uvek neprolazne stvari, u svim segmentima života. Uostalom, najvažnije stvari nemaju rok trajanja.

Kada se osvrnete, kako vam danas izgledaju vaša prva pojavljivanja u javnosti?
– Moje pojavljivanje bilo je drugačije od svega što se tada nudilo i u muzici i stilu odevanja. Bila sam potpuno drugačija od onoga što se moglo videti na sceni, a neke moje koleginice su tada shvatile da ne morate da izgledate provokativno i previše obnaženo da bi vas publika volela. Neke od njih su polako počele da menjaju stil, što je kompliment za mene.

Kakav je vaš stav prema modi?
– Kao i svaka žena pratim modna dešavanja, volim da se informišem u časopisima, a ono što mi se dopadne primenim na svoje oblačenje. Dok nisam počela da se bavim ovim poslom, nisam ni znala da je moj stil toliko dopadljiv i da će se publici toliko svideti.

Koliko se razlikuje vaš izbor garderobe privatno od one u kojoj se pojavljujete u javnosti?
– Gotovo da se uopšte ne razlikuju. Često haljinu koju ponesem na sceni obučem i na nekim privatnim dešavanjima, proslavama, venčanjima. To mi ne predstavlja nikakav problem, jer su to zaista predivni komadi koje vredi obući više puta.

Imate li omiljenu odevnu kombinaciju?
– To je definitivno kreacija mog velikog prijatelja Dušana Lazića, koju je specijalno osmislio za mene. Nju sam ponela i u svom novom spotu i zaista sam se osećala kao prava princeza, zbog čega sam mu neizmerno zahvalna.
Novi spot za pesmu “Duh u mojoj sobi” objavljen je posle gotovo godinu dana pauze. Zbog čega ste napravili tu pauzu?
– Nastupilo je prezasićenje, neke druge stvari su mi bile prioritetnije i želela sam da im se maksimalno posvetim. Uz to nije bilo ni pravih numera koje bih poželela da snimim. Dvoumila sam se u vezi sa svakom ponuđenom pesmom i nisam želela ništa da radim na silu. Ova pesma je zaista slučajno došla i baš me je privukla, dopali su mi se tekst i muzika i odlučila sam da je snimim.

Posle Venecije, Toskane i Francuske, najnoviji video-materijal snimili ste u Nemačkoj.
– Ovog puta nismo toliko brinuli o lokaciji, jer nismo “oslikali” grad i okolinu mesta gde smo bili, već smo se potrudili da prenesemo atmosferu pesme u zatvorenom prostoru. Moj saradnik, fotograf Miloš Nadaždin je to savršeno uradio, a ja sam zaista uživala iako duže vreme nisam snimala spotove.

Čitaj još:   Intervju Slađana Milošević: Svesno sam se odrekla majčinstva!

Koliko u tekstovima vaših pesama ima autobiografskih momenata?
– Ima ih dosta. Koliko je to dobro, ne znam, ali takva sam. U mojim pesmama mora da se provuče nešto lično kako bi mene prvu dirnula pesma i kako bih se ja u tome pronašla, a onda i moju publiku.

Ilda Saulic

Da li to znači da numera “Ne dam što je moje” aludira na vašu posesivnost?
– Po prirodi sam takva da se svemu neizmerno dajem, a očekujem da mi to bude uzvraćeno. U svakom odnosu maksimalno pružam i trudim se, pa mi je prirodno da to bude uzvraćeno.

Koliko je za vašu karijeru bila otežavajuća okolnost to što ste kćerka Šabana Šaulića?
– Sada, kada se prisetim, mislim da nisam ni bila svesna težine njegovog imena i prezimena kada sam počinjala. Da sam razmišljala o tome ko je on i šta je sve postigao, verujem da bih rekla sebi: “Gde si ti pošla?”. To, međutim, nije bio slučaj, bila sam puna samopouzdanja i šta god da sam radila, sebi sam samo govorila “odlično je”. Izgleda da nisam pogrešila sa takvim stavom.

Da li vam je važna očeva podrška na muzičkom planu?
– On je uvek bio moja podrška, ali nikada nije preterano učestvovao u svemu tome. Tata je gledao sa strane i pustio da sve radim na svoj način. Mislim da je bio svestan da bi mešanjem u ono što radim uticao na mene i da bi to ličilo na njegov rad. Dobra stvar je što sam ja žensko, moj glas i interpretacija su drugačiji od onoga što on ima, što je naišlo na odobravanje publike.

Kako vaš otac komentariše vašu privatnost i izbor emotivnih partnera?
– Moj otac se ne meša u moj izbor. On voli da me vidi nasmejanu i srećnu i kada je tako, on podržava moju sreću i glasa za ljubav. Meni je to najvažnije.

Jeste li ispunjeni na emotivnom planu?
– Odavno sam emotivno ispunjena i to je sve što ću reći.

Zbog čega ne želite da pričate na tu temu?
– To je moj stav i neću ga menjati, čak ni kada dođu deca i kada neko bude u mom životu onako kako ja to želim. Svako može da piše šta hoće, mogu da se trude da me prate i uslikaju sa nekim, i ja to ne mogu da sprečim, ali time zaista ne želim da se opterećujem. Svoju intimu želim da zadržim za sebe.

Ilda Saulic

Razmišljate li o bračnom životu?
– Za mene je zajednica izuzetno bitna. Papir mi ne predstavlja ništa, jer poznajem mnogo ljudi koji i bez tog papira žive vrlo srećno sa svojom porodicom. Ako se i desi tako nešto u budućnosti, to će biti zato što moj partner to želi više od mene, pa ja neću želeti da ga odbijem.

Maštate li o tome da se u vašoj kolekciji nađe i haljina sa venčanja?
– Kada sam bila mlađa, maštala sam, što je normalno za te godine, a sada, sa trideset pet, nemam iluziju o svom venčanju i venčanici.

Vaša starija sestra Sanela prošlog septembra postala je majka devojčice Une, a vi tetka. Koliko vam prija ta uloga?
– Biti tetka je najlepši osećaj na svetu, zaista uživam u svemu što ta uloga nosi. Budući da moj sestrić Luka već ima petnaest godina, trebalo mi je malo vremena da uđem u štos sa našom malom Unom, ali ona je toliko divna, preslatka tetkina debelica, da mi ništa nije teško.

Čitaj još:   Intervju Šemsa Suljaković: I danas se 'plašim' Šabana Šaulića!

Pomažete li sestri u obavezama oko Une?
– Naravno, trudim se da pomognem kad god mogu. Sanela i ja smo veoma bliske i za nju sam u svakom trenutku tu.

Na koga Una liči?
– Una je isti otac, Zoran Bata Mirković. Njih dvoje su identični, ali se nadam da će s vremenom početi da liči i na mamu. Una ima plave oči na Sanelu, tako da je to verovatno idealna kombinacija.

Poznato je da ste veoma privrženi sestriću Luki.
– Mnogo smo vezani. Nedavno, dok je bio na raspustu, zajedno smo išli na putovanje. Pomislila sam da neće najbolje reagovati na putovanje sa tetkom na duže vreme, zbog razdvajanja od društva, međutim, bio je oduševljen. Nas dvoje smo fenomenalan tandem, jer kod tetke sve može, i on to zna, tako da maksimalno uživa.

Budući da je u tinejdžerskom uzrastu, traži li vam neke savete o simpatijama ili nekim drugim temama koje su mu bitne?
– Luka je sada u periodu kada ne možemo da ispratimo baš sve što se dešava sa njim, to se menja iz dana u dan. Trudim se da budem u toku koje su to devojčice, šta ima novo na “Fejsbuku”, koje su najnovije aplikacije. Sve što radi priliči njegovim godinama i presrećna sam što izrasta u predivnog momka.

Ilda Saulic

Kakav je odnos Luke i njegovog ujaka Mihajla?
– Njih dvojica imaju predivan odnos. Kako odrasta, Luka polako hvata ujkine fazone i mislim da mu je on uzor kada je reč o devojčicama i da će biti pravi zavodnik na ujaka.

Vaš mlađi brat Mihajlo i vi ste veoma bliski. Postoji li neka zajednička aktivnost koju posebno volite?
– Sa Mihajlom sam mnogo putovala, on voli iste stvari kao ja – šetnje, razgledanje i upoznavaje novih mesta, tako da smo idealan tandem za putovanja. Mnogo volim kada se sa njim uputim u neko novo mesto.

Oduvek ste isticali koliko vam je odnos sa majkom važan, a vaša fizička sličnost je očigledna. Da li su vam i karakteri slični?
– Likom dosta podsećam na majku, ali karakterom sam potpuno na oca. Međutim, baš zahvaljujući tim razlikama u karakteru mama i ja odlično funkcionišemo. Ona je stub naše porodice, što smo starije, odnos nam je bolji i čvršći. Čini mi se da je sada bolje shvatam. Kada sam bila mlađa, neke stvari nisam razumela, ali sada iz ličnog iskustva vidim da je ona veliki borac, divna supruga i majka i predivna baka.

Priželjkujete li da se i vi ostvarite u ulozi majke?
– To je u planu, ali o tom potom. Bože zdravlja, volela bih da se to desi.

izvor: Hello

Ostavite komentar