Frankfurt am Main Hauptbahnhof - Januar 2023 - Gleis 9

Gradski i medjugradski prevoz u Nemackoj za 49€ mesecno

Od 1. Maja 2023. godine stiže nam 49 evra tiket.
Sa njim možete da se vozite mesec dana po celoj Nemačkoj u gradskom i međugradskom prevozu.


Gradski i medjugradski prevoz u Nemackoj za 49€ mesecno

Ako se sećate leta 2022. godine, u mesecima jun, jul i avgust bilo je moguće kupiti voznu kartu za 9 evra. Sa ovom akcijom država je htela da pomogne poskupljenima, krizi i nedostatku putovanja za vreme korona pandemije.

Izuzeti su ICE vozovi. Regionalni će svi biti dostupni. Kao u gradu, gradski autobus, tramvaj, podzemna železnica, takovani U-ban i S-ban.
Najbolje je da skinete aplikaciju od Deutsche Bahn i prilikom pretrage ukljucite filtere gde isključujete (uklanjate kvačice) opcije za ICE i noćne vozove.

Kartu nećete moći da kupite na automatima kao što je bio slučaj sa kartom od 9 evra. Moći će da se kupi u aplikaciji vašeg lokalnog gradskog prevoznika i u gore navadenoj Deutsche Bahn aplikaciji (tako su bar planirali, da li će to biti tako izvodljivo, znaćemo najkasnije u aprilu 2023.).

S obzirom na to da mesečna karta u većim gradovima Nemačke doseže i do 100 evra, ovo će biti idealna prilika da se prodje jeftinije, jer možete i kao takvu da je koristite isto, samo što možete da se vozite po celoj Nemačkoj.

Još jednu stvar treba da znate, regionalni autobusi (npr. Flix bus) za sada ne prihvataju ove karte od 49 evra.

Čitaj još  Najpovoljnije mobilne tarife u Nemačkoj

Pogledajte ostale naše teme vezane za ŽIVOT U NEMAČKOJ
A ako vas zanima domaća i strana kuhinja, onda je idealno mesto za vas takođe ova stranica i “Marinina kuhinja“. Ona ima i svoj YouTube kanal, koji takođe možete pogledati ovde.

Ako želite da naučite po neku pametnu reč nemačkog bez puno priče o gramatici, pogledajte ovu plajlistu koja se “redovno” dopunja. Link vas vodi na Jutjub: https://www.youtube.com/watch?v=Bx4t9GnLJag&list=PLvMVWl4akFQgk9hxd_0QXq-TJaiD47Q0O

Frankfurt am Main Hauptbahnhof - Januar 2023 - Gleis 9
Frankfurt am Main Hauptbahnhof – Januar 2023 – Gleis 9

Leave a Reply