život u nemackoj - nemacka pomoc oko svega

Život u Nemačkoj: Auto delovi, iznajmljivanje i osiguranje za vaše vozilo

Život u Nemačkoj: Auto delovi i iznajmljivanje

nemačka zastava - zivot u nemackoj

U Nemačkoj je poznato da ako popravljaš auto u njegovoj autokući, to može da košta boga oca. Postoje delovi koje stvarno ne treba naručivati u originalu a sa druge strane pak postoje delovi koje treba naručiti direktno kod proizvođača svog automobila.
Pored eBay-ja gde dosta stvari možete kupiti MNOGO jeftinije u odnosu na druge postoji i firma koja se zove KFZteile24 gde se isto može naći mnogo stvari.

Bitno je da imate nemačku saobraćajnu (prometnu) dozvolu kod sebe i da znate stavke 2.1 i 2.2 iz nje. Jer sa tim brojevima može se znati koji je vaš automobil i koju oznaku ima (vidi sliku).
saobracajna prometna dozvola nemacka
Sa ovim podacima možete na ebay i na sajtu KFZteile24 da nađete bukvalno SVE za vaš automobil mnogo jeftinije nego na primer u Auto Teile Hein ili Unger ili kako se već zovu.

Čitaj još:   Život u Nemačkoj: Neograničen internet na mobilnom za 19,99 €

Posetite sajt i uverite se sami


Osiguranje

Takođe bitna stavka u Nemačkoj jeste osiguranje za auto. I tu cene variraju mnogo, od skupo do preskupo. Zato postoje stranice gde takođe ukucate podatke o vašem autu i izračuna vam se tačno koliko koje osiguranje košta.
Ne treba plaćati one “mrcine” što sede u birou i isto rade kao i ove stranice a ne košta ništa više. Ukoliko se ne snalazite na stranici kontaktirajte nas u našoj facebook grupi i rado ćemo vam pomoći.


Na gore navedenoj stranici za osiguranja takođe je moguće uporediti i dobiti najbolje ponude za kredite i žiro račune u Nemačkoj. Dovoljno je da izaberete šta vas zanima i to dobijete po najpovoljnijim cenama.Za sva pitanja pored naše facebook grupe osnovali smo i viber grupu koja se zove “Život u DEUTSCHLAND” gde možete da nam pišete i gde vam stojimo na raspolaganju. Kliknite ovde: https://invite.viber.com/?g2=AQBQKZUfN69IaUtolwxKt4Y5WpinGL2niG2S8swi5mMItMF3hhlTVcZyEfDXGxl2

Čitaj još:   Nameštaj jeftino kupiti u Nemačkoj

Pogledajte i naše druge teme koje smo već napisali za vas na temu života u Njemačkoj, sigurni smo da i tu možete naći po nešto zanimljivo za vas. Kliknite ovde ŽIVOT U NEMAČKOJ

A ako vas zanimaju recept koji su prevedeni na nekoliko jezika, imamo za vas mnogo toga u izobilju, pogledajte ovde: RECEPTI

One comment

Ostavite komentar