Pogled sa visine od 40 metara na Milionsku Slagalicu: 28. septembra u Ravensburgu, "najveća slagalica na svetu sa najviše delova" nastala je od 1.141.800 pojedinačnih delova. Korišćenje ove slike je besplatno u svrhu uređivačkih potreba. Molimo za objavljivanje uz navođenje izvora: "obs/Ravensburger Spieleverlag GmbH".

Ginisov Rekord oboren milionskom slagalicom

Ginisov Rekord oboren milionskom slagalicom – U Ravensburgu, 28. septembra 2023. god., gotovo 15.000 entuzijasta za slagalice okupilo se kako bi postavilo najveću slagalicu na svetu pod vedrim nebom. Ova čudesna slagalica sastoji se od čak 1.141.800 delova i pokrila je gotovo čitav centralni trg grada, protežući se na impresivnih 600 kvadratnih metara. Ovaj grad sada može da se nazove svetskim šampionom u slaganju puzli, jer je ovaj podvig zvanično upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao “najveća slagalica na svetu sa najviše delova”.

Ginisov Rekord oboren milionskom slagalicom

Rekordni pokušaj započeo je u 11 sati uz uzvik “Na slagalice – spremni – start!” Dvesta volontera raspodelilo je preko 4000 puzli, svaka sa 252 dela, građanima. Oni su zatim postavljali svoje puzle na 1000 stolova postavljenih na centralnom trgu, spajajući delove pod pritiskom vremena kako bi stvorili impozantnu slagalicu veličine tepiha. U sredini rekordnog pokušaja, činilo se da vreme beži od Ravensburga. Međutim, uspeli su – 15 minuta pre završetka u 16 časova, sve puzle bile su složene. Notar Peter Laub je prebrojao i zabeležio rezultate za unos u Ginisovu knjigu rekorda.

Čitaj još:   Uskršnja jaja farbanje, novi načini i tehnike VIDEO RECEPT

Ginisov Rekord oboren milionskom slagalicom

Ravensburg je značajno nadmašio prethodni rekord u slaganju puzzli od oko 212.000 delova, postavljen u Singapuru 2002. godine, za čak pet puta. Snimci Ginisovog rekorda zabeleženi su putem tri veb kamere i prenošeni uživo na internetu. Fascinantne slike u vremenskom skoku i galerija fotografija dostupne su na sajtu www.millionenpuzzle.com.

#RavensburgPuzzleRekord #MilionskaSlagalica #GinisovRekord #PuzzleSvetskiŠampion #RavensburgerSlagalica #RekordSlaganjePuzzli


Zapratite našu grupu za najbolje domaće recepte “Marinina kuhinja” na VIBERU ovde: http://bit.ly/2PKu5Wq

LIKE NAJBOLJI DOMAĆI RECEPTI na FACEBOOK-u

OPREMA KOJU KORISTIMO ZA RAD možete i vi nabaviti ovde

PRIJAVITE SE NA NAŠ KANAL

Čitaj još:   Da li ste znali da postoji kazna golicanjem

Marina Narkonia na Instagramu
Naš INSTAGRAM profil za recepte
Zlatkov INSTAGRAM
Zlatkov JuTjub kanal “Smrznuti SELEKTOR”

Marina na TikTok-u

Zlatko na TikTok-u
DEGUSTATOR na Fejsu

www.NajboljiDomaciRecepti.com 

GRUPA NAJBOLJI DOMAĆI VIDEO RECEPTI na FEJSBUKU

Ginisov Rekord oboren milionskom slagalicom

Ostavite komentar