zivot u nemackoj - besplatan ziro racun konto u banci - banka

Život u Nemačkoj: Besplatan žiro račun za sve sa kreditnom karticom

    Život u Nemačkoj: Besplatan žiro račun za sve sa kreditnom karticom

Ako živite u Nemačkoj ili planirate da živite onda naravno da vam je potreban i neki tekući račun na koji će da vam stižu plata, dečiji dodatak i sa kojeg mogu da vam skidaju pare za stanarinu, internet, telefon i sl.

Kao što je poznato, u Nemačkoj firme većinom same skidaju sa računa pare za njihove usluge. To je zove anjcugsermeštigung (Einzugsermächtigung). To je jedan od osnovnih razloga zašto vam treba žiro račun u Nemačkoj.

Najobičniji Žiro računi koštaju u proseku od četiri (4) do 20 evra mesečno. Takođe ima i onih žiro računa koji su besplatni od oređene količine primanja u mesecu. Imate na primer lNG-DlBU, koji je besplatan kad imate preko 700 Evra mesečnih primanja (od maja 2020. vaći ovo, do tada besplatno). Nebitno odakle pare stižu. Tad je račun besplatan. Kod Poštanske banke npr. to je od 1000 Evra mesečno.
Većina njih vam naplaćuje ako želite uz običnu “EC-karticu” za vaš račun da imate i kreditnu karticu (Vizu, Masterkarticu). Daju vam je u prvoj godini besplatno a onda vam od sledeće godine naplaćuju od 40 do 100 Evra mesečno za dodatnu kreditnu karticu.

Zato vam danas predstavljam račun koji je besplatan i gde stvarno nema dodatnih troškova za kreditnu karticu. Sa ovim žiro računom možete da plaćate putem NFC-a kod Epl Pay-a, Gugl Pay-a itd. (To vam je ono da primaknete mobilni telefon terminalu i skinu vam pare sa računa, ne morate da vadite uopšte vašu karticu iz džepa).

Jedna od preporuka je besplatan račun (konto) kod DKB bankea imaju odlične uslove za kratkotraje kredite


A ako ste već duže ovde i imate već svoju malu firmicu, takoreći samostalni ste (selbstständig) onda možete da se ukrasite i sa ovim poslovnim biznis računom (konto) veoma jeftino


sa odličnim kondicijama za kredite


I obavezno pročitajte članak ovde na stranici o najboljim uslovima za najbrži internet i telefon u Nemačkoj, kliknite ovde
Usput smo počeli da postavljamo i neke YouTube snimke na našem kanalu za pravilno izgovaranje određenih reči i stvari. Pogledajte na primer ovaj snimak

Onda, idealno za ovaj članak je brojanje do 100, pravilno izgovaranje, proverito obavezno i ovaj snimak

Ustvari, najbolje je da pogledate celu našu plejlistu sa lekcijama iz nemačkog jezika ovde

Čitaj još  Šampita recept (Video) kako spremiti šampitu

One comment

Leave a Reply