QR Code - Kod - SELEKTOR - Oni hoce moje

ŠTA JE QR kod?

ŠTA JE QR kod?

QR kod (Quick Response kod) je dvodimenzionalni kod koji je prvobitno razvijen u Japanu 1994. godine od strane kompanije Denso Wave, podružnice kompanije Toyota. Cilj razvoja QR koda bio je stvoriti sistem za brzo dekodiranje i skladištenje veće količine informacija u poređenju sa tradicionalnim linearnim bar kodovima.

QR kodovi su dizajnirani da budu čitljivi brzo i jednostavno pomoću skenera QR kodova koji mogu koristiti mobilni telefoni, tablet računari, skeneri ili drugi uređaji sa kamerom. Kada se skenira QR kod, uređaj dekodira sliku i prikazuje sadržaj koji je smešten u kodu.
Prvobitno su QR kodovi korišćeni za praćenje delova u proizvodnji automobila, ali su se tokom vremena proširili na različite industrije i svakodnevnu upotrebu. Danas se QR kodovi koriste u raznim oblastima kao što su:

ŠTA JE QR kod?

– Oglašavanje i marketing: QR kodovi se često koriste u marketinškim kampanjama kako bi se korisnicima omogućio brz pristup informacijama o proizvodu, popustima ili promocijama. Na primer, skeniranjem QR koda na plakatu ili oglasu korisnik može biti usmeren na veb stranicu sa dodatnim informacijama ili na stranicu za kupovinu.
– Plaćanje: QR kodovi se sve više koriste za brza i jednostavna plaćanja putem mobilnih uređaja. Korisnici mogu skenirati QR kod koji je povezan sa računom ili transakcijom i izvršiti plaćanje bez unošenja brojeva kartica ili drugih podataka.

Čitaj još:   Od 1. januara važi E-recept - Ovako ga možete podići u apoteci

– Vizitkartice: QR kodovi se često koriste na vizitkarticama kako bi se omogućilo brzo i jednostavno preuzimanje kontaktnih informacija. Skeniranjem QR koda, korisnici mogu automatski dodati kontakt u svoj adresar bez potrebe za ručnim unosom podataka.
– Turizam i informacije o proizvodima: QR kodovi se koriste za pružanje dodatnih informacija o turističkim atrakcijama, muzejima, proizvodima i uslugama. Na primer, na turističkom mestu QR kodovi mogu pružiti detaljne informacije o istorijskim mestima ili vodiče za samostalne ture.

ŠTA JE QR kod?

QR kodovi su postali široko rasprostranjeni u današnjem društvu zbog svoje jednostavnosti korišćenja i široke primene. Njihova popularnost raste sa razvojem mobilne tehnologije i širenjem usluga koje ih podržavaju.

QR kod se koristi tako, što se upali kamera na pametnom telefonu (Smartphone) i uperi su sliku poput ove što vidite ovde:

QR Code - Kod  - SELEKTOR - Oni hoce mojeAko želite, skenirajte ovaj QR kod i poslušajte moju pesmu.

Zapratite nas na VIBERU ovde: http://bit.ly/2PKu5Wq
LIKE NAJBOLJI DOMAĆI RECEPTI na FACEBOOK-u

Zapratite nas na VIBERU ovde: http://bit.ly/2PKu5Wq
LIKE NAJBOLJI DOMAĆI RECEPTI na FACEBOOK-u

Čitaj još:   Najveće zablude o farmerkama

OPREMA KOJU KORISTIMO ZA RAD možete i vi nabaviti ovde

PRIJAVITE SE NA NAŠ KANAL

Marina Narkonia na Instagramu
Naš INSTAGRAM profil za recepte
Zlatkov INSTAGRAM
Zlatkov JuTjub kanal “A kako drugačije”

Marina na TikTok-u

Zlatko na TikTok-u
DEGUSTATOR na Fejsu

www.NajboljiDomaciRecepti.com 
www.Oglas.me

GRUPA NAJBOLJI DOMAĆI VIDEO RECEPTI na FEJSBUKU

Kontakt email za saradnju: recepti @ online.ms (sastavljeno sve)

ŠTA JE QR kod?
Pogledajte još naših recepta ovde u rubrici RECEPTI

Ostavite komentar