sejo kalac sa prijateljicom

Potresna životna priča Seja Kalača

“Mnogi su htjeli da unesu razdor, da moju djecu udalje od mene, a oni opet poznavajući kakav im je otac, shvatili su da su sve to laži i podmetanja”, iskren je Kalač.

I dok mnogi pjevači uveliko borave na primorju gdje u ljetnjem periodu uglavnom nastupaju ili dogovaraju buduće nastupe, Sejo Kalač je još uvijek u Njemačkoj. Putuje iz jednog grada u drugi i na opće zadovoljstvo njegovim hitovima zabavlja onaj dio dijaspore koji je ostao u Njemačkoj.

Kalač je „otvorio dušu“ za, kako reče, čitaoce njemu dragog magazina.

– Ako bih ti rekao da mi nije sada dobro, onda bih te slagao. Nakon što sam pao na samo dno kako privatno i poslovno, opet sam se uz božiju pomoć i pomoć jedne male grupe iskrenih prijatelja podigao, stao na noge, riješio se poroka i lažnih prijatelja, te nastavio da radim ono što najbolje znam i umijem, a to je pjesma. Bilo je pokušaja od strane pojedinih menadžera i pjevača da me još dublje zakopaju, da se onda nad mojom sudbinom sažaljevaju, da me žale, a iza leđa da se smiju. Ipak, prosvjetljenje je došlo u vidu do tada meni sasvim nepoznatih ljudi, tih nekih do tada virtulanih prijatelja koji su veoma brzo postali stvarni i iskreni. Oni su me podigli sa dna. Uvijek kažem, i toga se i držim, da ne želim nikoga javno da prozivam, da nikome ne želim da nanesem zlo jer Bog sve vidi i čuje. Moja jedina želja je da radim, pjevam i zabavljam ljude oko sebe. Sve ostalo neka rješava neko drugi koji je iznad nas svih – rekao je Kalač.

Na pitanje kakav mu je danas odnos sa djecom, odgovorio je:
– I tu su neki htjeli da unesu razdor, da moju djecu udalje od mene, a oni opet poznavajući kakav im je otac, shvatili su da su sve to laži i podmetanja. Oni veoma dobro znaju da sam uvijek tu za njih, čujemo se redovno, a isto tako i viđamo. Ponekad u Zagrebu, nekad negdje drugo. Živim, postojim za njih, a oni to veoma dobro znaju. Isto tako, neke stvari je povezala i moja bivša supruga, koju poštujem i cijenim kao majku moje djece. Ona jako dobro zna da im nikada zlo ne bih nanio.

Čitaj još:   SELEKTOROV prvenac (zvanični spot i pesma) Mart 2021.

Osvrnuli smo se i na njegovu ovisnost o alkoholu.
– Zbog svega što mi se dešavalo, u alkoholu sam nalazio izlaz i rješenje, a što danas vidim i znam da je bilo pogrešno. Alkohol me doveo do dna i dosta lažnih prijatelja koji su koristili moje tadašnje stanje da žive na moj račun i da se na moj račun opijaju. Sasvim slučajno upoznao sam jednu divnu osobu. Riječ je o Hatidži iz Austrije koja je rodom iz Banja Luke, a koja mi se javila putem Fejsbuka. Prihvatio sam je za prijatelja, a iz toga iznjedrilo se iskreno prijateljstvo.
To je žena koja je dosta toga prošla u životu. Imala je čak sličnu sudbinu mojoj i koja je prepoznala, kroz sve moje pogrešne stvari u životu, moj vapaj za pomoć. I pomogla mi je. Kroz razgovor, druženja, kontakte… ja sam danas jedan drugi Sejo, Sejo kojeg sam oduvijek priželjkivao. Staložen, miran, daleko od alkohola i poroka i daleko od lažnih prijatelja i kolega. To je žena koju poštuju i moja djeca jer su shvatila šta je učinila za mene.

Kocka, droga?
– Ne, ni u kojem slučaju. Ponekad kada sam u kafani, pa čekam na nastup potrošim par eura na aparate i to je sve.

Iskreno da li ste u vezi?
– Nisam! Da jesmo, tebi bih rekao. Nisam nikada vjerovao u to da žena i muškarac mogu biti prijatelji, ali mi to jesmo. Možda se kasnije iz prijateljstva razviju neka druga osjećanja, ali za sada je to tako. Pazi na mene, tjera me da radim. Zapravo, Hatidža mi dođe kao menadžer. Takvu ženu bi svako poželio.

Kada bi naišla ona prava da li bi poželio da ponovno postaneš otac?
– Ne! Imam dvoje divne i zlatne djece koju neizmjerno volim, i ja sam po tom pitanju završio svoju životnu priču.

Da se malo osvrnemo na pjesmu. Davne 2002. godine objavio si album u izdanju „Granda“ i na njemu je zadnja pjesma bila „Kafanska pjevačica“. Nakon 15 godina ta pjesma je tek sad zaživjela i postala veliki hit. Kako to objašnjavaš?
– Vjeruj mi da ne znam ni ja, ali jedno znam. Ta pjesma je bila namjenjena Miletu Kitiću i trebala je biti nastavak njegove „Kraljice trotoara“. Simeunović je autor te pjesme, ali isto tako i „Kraljice trotoara“. On je Miletu nudio tu pjesmu, ali mu je za nju tražio pozamašnu sumu novca, a Mile je to odbio i tako je završila na mom albumu kao zadnja. Sada sam sretan što sam je snimio, ali još više sretan što je publika prepoznala hit.

Čitaj još:   Intervju Sinan Sakić: Na estradi je rusvaj, muzika više nema svoj šmek!

Svjesno su ga trovali alkoholom

Dok smo razgovarali sa Sejom, Hatidža je prodavala ulaznice. Na kraju je rekla:

– Mnogi na estradi bi se trebali stidjeti svega onoga što su pričali o Seji, izmišljali laži. On je jedna duša od čovjeka. Možda da je drugačiji, da zna da uzvrati udarac više bi ga poštovali. Neki su čak išli toliko daleko da su ga svjesno trovali alkoholom, kao sjedili s njim i pili, oni bi naručivali kolu sa vodom da izgleda kao viski, a njemu sipali pravi alkohol. Ma, užas jedan šta se sve radi da se neko makne sa scene.

izvor: www.FOLKOTEKA.org, EPK

Ostavite komentar