Goran Karan sa gitarom

Intervju: Goran Karan: Ženama više odgovara predigra

Popularni splitski pevač Goran Karan je za 7. mart najavio novo gostovanje u Beogradu, u Sava centru. Karan kaže da još nije ušao u fazu sabranih dela, pa ne zna koji je po redu koncert

Popularni splitski pevač Goran Karan je za 7. mart najavio novo gostovanje u Beogradu, ovoga puta u Sava centru. U razgovoru za “Novosti” kaže da još nije ušao u fazu sabranih dela, tako da nije mogao da nam kaže koji je to njegov koncert po redu u srpskoj prestonici.

– I ne znači mi ništa taj broj – kaže Karan za naš list. – Svake godine se moj bend i ja nađemo sa Beogradom ovde ili onde, i nemam najdražu dvoranu. Samo mi je važno da je podnošljiv zvuk. Onda obično dođu neki ljudi koji žele to da čuju, mi dođemo dobre volje, i napravi se atmosfera koja nas tera da dobro sviramo. Svaki put se dogodi neko malo čudo.

* Dosad ste dobro prolazili u Beogradu?

– Uvek je bilo odlično. Nikad nismo ostali u normativima običnog koncerta, već se on najčešće produžavao. Ali, produžeci, posebno produžeci utakmica su nešto što vole muškarci, dok ženama više odgovara predigra, zbog toga smo ovaj koncert zakazali uoči Dana žena.

* Svi se žale na krizu, kako je na estradi?
– Ako volite to zanimanje onda nema lepšeg posla na svetu od pevanja. Život je u svakom slučaju komplikovana pojava i treba sve krize izdržati. U suštini i nije toliko loše koliko mislimo da jeste, upravo zbog te potrebe da naglasimo sve što je ružno. Kriza jeste, ali svako treba da se snađe, uskladi i živi s tim vremenom. Vaša odluka je hoćete li dizati paniku, kukati ili ćete pokušati da ustanete i napraviti šta treba.

Čitaj još:   Intervju Tamara Božić: Ne znam ko izmišlja laži o meni!

* I vaš novi album će biti objavljen u Poljskoj?

– Baš sam zadovoljan što mi se sve to izdogađalo. Novi album nosi naziv “Čovik tvoj”, već je izašao u Hrvatskoj, a ovih dana i u Srbiji. Ima 11 pesama i za osam pesama sam uradio muziku i tekstove.

* Jedanput ste učestvovali na “Pesmi Evrovizije”. Da li želite ponovo?

– Niko me nije zvao. Pesmu “Adam i Eva” sam imao pripremljenu u evrovizijskoj formi do tri minuta, i pre tri godine je prošla na konkursu za hrvatski izbor ali mi se učinilo da nešto nismo dobro napravili, i povukao sam pesmu. Posle smo je sredili, pozvali Anu Rucner koja svira čelo, tako da je tek sad ispala kako treba. I na “Evrosong” bih otišao jedino ako bih imao šta reći. Postavlja se pitanje šta bi meni u ovom dobu mog života bilo interesantno pevati. Čak ne mislim da pesma nužno mora imati pretenciozni kvalitet, već mora da ima srca, da je osećam i razumem. Važno je da li pričate priču ili ne. Čak i ako imate kvalitetan glas, a smetate priči, bolje da se sklonite i ništa ne pokušavate.

Čitaj još:   Intervju Masimo Savić: Ne bih snimio duet ni sa Severinom ni sa Rozgom!

SVIRAMO SVUDA

* DA li, osim u regionu, nastupate u “pravom” inostranstvu?

– Imamo koncerte svuda. Lane sam prvi put bio u Letoniji, pa u Portugalu, ranije na Tahitiju, pevao sam na Bahamima, pa u Americi, Australiji, Indiji… Očekuje nas još radost otkrivanja Afrike i Južne Amerike. Sviramo zaista svuda i često. Prošle godine sam prvi put imao koncert i u Poljskoj, gde smo snimili di-vi-di, i to sa devet kamera.

Ostavite komentar