acko nezirovic

Intervju Acko Nezirović: Pevači kradu jedni od drugih!

“Da samo možete da vidite šta se dešava na romskim svadbama. Kradu pare jedni od drugih, otimaju bez milosti. Bakšiš kriju kao zmija noge”, kaže razočaran Acko.

Acko Nezirović (52) važi za mirnog čoveka, jedan je od najtraženijih pevača na tezgama, ali i njemu se dešava da mu pukne film. Posebno kada primeti da ga neko bezobrazno vara i potkrada. Kako kaže, mnogi pevači su izgubili kompas, obraz, poštovanje.

– Ni samopoštovanja više nemaju zato izbegavam masovna okupljanja. Ne mogu više da podnosim lažne osmehe, lažnu srdačnost, poljupce i zagrljaje. Mnogi na estradi mi se gade, ne umem i neću da igram kako oni sviraju, pa zato bežim od njih. Nekada sam isterivao pravdu, kačio se sa folirantima koji su mi dušu pojeli. Ne može pošten čovek da opstane među nepoštenima – iskren je Nezirović.

Mnogi pričaju da su se tezge svele na otimanje i podmetanje?
– Tako je. Da samo možete da vidite šta se dešava na romskim svadbama. Kradu pare jedni od drugih, otimaju bez milosti. Bakšiš kriju kao zmija noge. Svi gledaju kako da se dočepaju koje pare više. Nekada se znalo da bakšiš ide muzičarima ili u zajedničku kasu. Sad, gotovo svi gledaju kako da ukradu bakšiš i da pobegnu.

Kradu li i velike zvezde bakšiš?
– Niko nije toliko velika zvezda da ne bi krao bakšiš! I ja sam svojevremeno imao problem sa jednom velikom zvezdom kada sam ga uhvatio kako krade bakšiš. Vrebao sam ga, vrebao i onda sam ga ščepao za vrat. Hteo sam da ga zadavim od muke i besa! Bila je tu gomila kolega, svi su me podržavali dok sam ga držao za gušu i vikao: “Kako te nije sramota!” Njega, naravno, uopšte nije bilo sramota što je bio uhvaćen, samo mu je bilo žao para koje sam ga sprečio da ukrade. Ali, posle toga godinu dana nisam mogao nigde da zapevam zahvaljujući njemu i njegovim vezama. Svuda me je minirao, ni paru nisam mogao da zaradim i preselo mi je isterivanje pravde. A, pevači koji su me tada podržavali i tapšali po ramenu, jer sam ga zaustavio u krađi, ostali su njegovi prijatelji.

Čitaj još:   Intervju Masimo Savić: Ne bih snimio duet ni sa Severinom ni sa Rozgom!

Acko Nezirovic

Zašto nećete da kažete njegovo ime?
– Muka mi je i od njega i od njegovog imena! Rekoh vam da sam već imao problema zbog njega. A, i čemu sve. Oko njega su i dalje oni koji ga iza leđa ogovaraju, ali posle se grle i ljube s njim. I što je najluđe, on i dalje krade bakšiš iako ima dobre honorare i svi pevači to odlično znaju. Javim mu se ja, ali mi se gadi i obuzdavam sebe jer znam – ko je tražio pravdu, taj je nadrljao. Osetio sam to na svojoj koži bezbroj puta. U ljude je ušlo neko zlo, bolje je ne kačiti se ni sa kim. Većina kolega sa kojima sam nekada dočekivao zore mnogo se promenila. To više nisu isti ljudi i ja ih, iskreno, ne prepoznajem. I ne znaš ko je gori – da li ovi klinci koji su se juče ispilili, ili ovi stariji. Ja i danas stanem mirno kad sretnem Miroslava ili Marinka. Veličine, bre! A ovi klinci nikog ne šišaju. Zato neću da se guram ni sa kim, pa makar crko od gladi!

Čitaj još:   Intervju Žera: Neću dati ćerkama da se bave muzikom!

Priča se da ste se osilili, jer ste ušli u Grand?
– Zašto bih se osilio?! Nisam ja klečao da me prime u Grand, već sam sebi otvorio vrata. Snimio sam i prvu pesmu za tu kuće, vrlo komercijalnu. Ali, ne mogu, bre, više da trpim bezbraznike, prevarante, lopove i neljude.

Nisam od juče

– Znam da ima pevača koji se ne bi skidali sa televizije da mogu. Ako ih neko zaobiđe i ne pozove hoće da crknu od muke. Ja sam stavio tačku na saradnju sa nekim televizijama. Ne dam više nikome da potcenjuje moju ličnost i inteligenciju. Nisam ja od juče – kaže Nezirović.

izvor: Vesti

Ostavite komentar