zlata petrovic intervju poreska

Zlata Petrović: Ne plašim se Poreske, sve pošteno plaćam!

“Veliki sam radnik, sve sam pošteno zaradila i sve obaveze prihvatam, sve sam plaćala i nikome nijedan dinar ne dugujem”, tvrdi pevačica.

Zlata Petrović celu frku oko poreskih obaveza i prijave poseda posmatra mirno i bez sekiracije. Pevačica kaže da je prevelika prašina dignuta bez nekog velikog razloga.

– Plaćam porez godinama unazad redovno i ovde u Srbiji i u Austriji, jer ja imam i njihovu dugogodišnju vizu. Dobila sam, naravno, poziv za prijavu, kao i sve moje kolege, dobio je Era, Vera Matović i to mogu da kažem jer su to moji prijatelji. Veliki sam radnik, sve sam pošteno zaradila i sve obaveze prihvatam, sve sam plaćala i nikome nijedan dinar ne dugujem.

Zlata kaže i da su javne ličnosti same napravile dodatni haos iznošenjem lažnih iznosa honorara u javnost.

– Kolege su napravili haos, juče su postali poznati i gađaju se ciframa koje su budalaština. Zarađuju velike pare kažu, to su gluposti. Ali nemam pravo da se mešam. Oni se frljaju sa honorarima i velikim bakšišem. Koji bre avioni, kamioni, ja tvrdim da je to sve daleko manje nego što neki iznose. Nama gazde isplaćuju honorare kroz bakšiš, to znaju oni koji rade romske svadbe, to su neke cake, ma sve je to prenaduvano – ispričala je Zlata.

zlata petrovic inspekcija

Kaže i da razume ljude koji rade za male plate, ali i da je ona svoj novac teško zaradila.

– Ja sam pošten građanin, plaćam sve, a da li sam više sačuvala od nekih, to je moja stvar, to je moje umeće upravljanjem onim što sam stekla. Neko nosi hiljadu bundi, a ja sam ulagala u druge stvari i na to uloženo plaćam državi porez uredno. Ja sam veliki radnik… pa sutra bih mogla i u butiku da radim i pljeskavice da pečem, što da ne, nema zime za one koji hoće da rade i zarade – iskrena je Zlata.

Na kraju Zlata priznaje da celu proceduru oko ispunjavanja poreskih prijava i nije baš najbolje shvatila, ali tu su bile kolege koje su joj pomogle.

– Zvala sam ljude koji su odgovorni, koji su pošteni kao i ja, Veru, Bekija, Gocu, Eru da mi objasne samo kako i šta treba, jer ja ceo život uredno plaćam, mene ova situacija i ne dotiče baš nešto. Nisam znala da popunim, pa mi je Bekijeva supruga popunila brošuru, eto ne možeš sve da znaš – zaključuje pevačica i preporučuje svim kolegama da svoje obaveze plaćaju na vreme i da neće biti nikakvih problema oko poreza.

Čitaj još  Emina Jahović: Nastup u Kotoru za pamćenje! (FOTO)

Vera Matović: Moj muž je bogat, sve redovno plaćamo!

Pored Željka Joksimovića koji je juče posetio Poresku, i njegova koleginica Vera Matović javila se na poziv inspektorima. Vera je stigla pre vremena, a u želji da izbegne medije, pevačica je, tvrde zaposleni, zahtevala da je izvedu na poseban izlaz.

Međutim, u telefonskom razgovoru ona tvrdi da nije imala nameru da se krije.

vera matovic emisija

– Ponosna sam što postojim ovoliko godina i što sam pozvana da u društvu ovih mladih interesantnih zvezda kao svaki normalan građanin ispoštujem zakon. Sve se vodi na mog supruga. On je to uredno prijavio i redovno plaćamo porez. Da sam nešto loše radila, već bih bila u zatvoru! – rekla je ona i prokomentarisala da nije morala da se pravda za skupocenu kolekciju umetničkih slika koje poseduje.

Svoju imovinu i prihode juče su navodno morale da prijave i zvezde „Granda“ Milica Pavlović i Milica Todorović, ali one tvrde da nisu dobile poziv, dok je njihova starija koleginica Seka Aleksić morala da otputuje u inostranstvo.

izvor: Svet, Kurir

Leave a Reply