zeljko mitrovic priznao o farmi

Željko Mitrović priznao: Farma je opasna po narod!

TV Pink: Rijaliti programi štetno utiču na televizijsku publiku, naročito na maloletnike.

BEOGRAD – Televizija Pink i njen vlasnik Željko Mitrović konačno su priznali da „Farmom“ truju našu decu i štete svim građanima Srbije, a posebno maloletnicima.

Televizija Pink oglasila se juče saopštenjem u kojem kaže da pozdravlja i podržava napore Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da pravno reguliše emitovanje rijaliti programa.

– Saglasni smo sa stavom stručne javnosti da ovakvi programi mogu štetno da utiču na televizijsku publiku, a naročito na maloletnike. Takođe, ti programi, uprkos visokom rejtingu, pogubno utiču na strukturu programa emitera. S druge strane, rijaliti programi nisu zakonom zabranjeni, a svaki vid zabrane predstavljao bi ozbiljno narušavanje medijskih sloboda – navodi se u saopštenju televizije čiji je vlasnik Željko Mitrović.

Dodaje se da „televizije ne vaspitavaju decu i omladinu“, već da to rade „porodica i sistem školstva“, a da su uputstva za koji uzrast se neki program ne preporučuje „sasvim dovoljan putokaz onima koji se bave vaspitanjem“.

nasilje na farmi
nasilje na farmi

– Zato nas i raduje napor regulatora da pronađu pravu meru za emitovanje ovakvih programa. Podsećamo da televizija Pink nije počela sa emitovanjem rijaliti programa u Srbiji, ali kako oni nose veliku gledanost, kao komercijalni emiter, zbog tržišne utakmice, bili smo prinuđeni da i mi takve programe uvrstimo u programsku šemu – navodi se u saopštenju.

Pokazaće sve

Čitaj još  Farma: Semir ponovo podivljao zbog Gabrijele!

Dodaje se da je televizija Pink poznata po „vrhunskim šou i igranim programima“, a da su krizne situacije pokazale da taj medij ume da napravi i dobar informativni program.

– Zato nas i raduje regulisanje rijaliti programa, jer ćemo moći da pokažemo sve što umemo – naveo je TV Pink.

Predsednik Saveta REM Goran Karadžić izjavio je 23. novembra da je to telo usvojilo tekst obavezujućeg uputstva prema kojem emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe pre 23 časa.

Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je od Saveta REM da zbog nasilja u rijalitiju „Farma“ „hitno i najoštrije kazni“ tu televiziju

Uživo gledajte rijaliti FARMA OVDE

izvor: Kurir

Leave a Reply