Željko Joksimović priredio spektakl u Istanbulu!

“Dugo sam ovo sanjao i taj san je postao najzad java. Verujem da su svi uživali i nadam se da će i publika u Srbiji uskoro čuti ovu baštu balkanskih zvukova u posebnom pakovanju”, poručio je Željko.

Zeljko Istanbul

Maestralno veče sa potpisom Željka Joksimovića u prepunoj dvorani prestižnog dvorane Zorlu u Istanbulu i novi veliki uspeh srpskog kompozitora i muzičkog maestra.

Svetska premijera projekta “Balkan bazar” Željka Joksimovića doživelaje ovacije i ispunila i najsmelija očekivanja uglednih gostiju upublici, autora i njegovog Ad Hok Orkestra. Joksimović je još jednom potvrdio epitet kompozitorske mega zvezde u Evropi i to baš u gradu gde se Stari kontinet dodiruje sa azijskim. Rapsodija različitih zvukova sa Balkana u kombinaciji sa Željkovim dobro poznatim kompozicijama, kao i filmskom i pozorišnom muzikom u novim aranžmanimao stavila je prisutne bez daha. Tražio se bis više posle dva, aplauz dugo nije mogao da stane…

Zeljko u Turskoj

– Hvala svima, mislim da sam jedan od najsrećnijih ljudi na svetu u ovom trenutku – izjavio je Joksimović odmah posle koncerta.

– Dugo sam ovo sanjao i taj san je postao najzad java. Verujem da su svi uživali i nadam se da će i publika u Srbiji uskoro čuti ovu baštu balkanskih zvukova u posebnom pakovanju.

Koncert u trajanju od dva sata bez pauze počeo je i završio se sačuvenom pesmom “Lane moje” sa kojom je Željko upravo u Istanbulu pretačno 10 godina osvojio drugo mesto na Pesmi Evrovizije. U novim aranžmanima nizale su se tradicionalna muzika, evrovizijske i druge Željkove kompozicije, potom pesme Jelene Tomasević.

Čitaj još  Danijela Vranić se vratila alkoholu!

Zeljko Joksimovic Istanbul

Specijalna gošća na koncertu bila je Emina Jahović Sandal koja je nakoncertu bila zajedno sa suprugom Mustafom i bratom Mirsadom. U publici je bila i Željkova supruga Jovana Jankovic kao i praktičnoceo turski diplomatski kor. Konzul u ambasadi Srbije gospodin Zoran Stanković, konzul Bosne i Hercegovine kao i Ataše za kulturu u ambasadi Holandije u Turskoj čestitali su Joksimovicu u bek stejdžu.

izvor: Kurir

Leave a Reply