zeljko joksimovic

Željko Joksimović predstavlja muzički projekat u Lisinskom!

Naš poznati pop muzičar Željko Joksimović će prvi put u regionu predstaviti opus svog dela “Balkan Bazaar” na sceni velelepne dvorane “Vatroslav Lisinski”, 21. i 22. decembra u Zagrebu.

Hrvatska publika će imati priliku da čuje zvuke jedinstvenog kompozitorskog dela koji je Željko pripremao više godina i sa posebnom ljubavlju. “Balkan Bazaar” predstavlja jedinstven muzički miks pop, filmskih i drugih kompozicija Joksimovića sa tradicionalnim pesmama sa balkanskih prostora, ali u potpuno novim aranžmanima.

Zeljko i Jelena

– Veoma se radujem koncertima u veličanstvenoj dvorani Lisinski i izvođenju projekta “Balkan Bazaar”. Siguran sam da će se publici dopasti novi duh koji sam dao starim pesmama i da će dvorana oba dana biti puna – kaže Željko i dodaje da ga veoma lepe uspomene vezuju za grad Zagreb, budući da je prvi pevač iz Srbije koji je nastupao u Ledenoj dvorani pre 10 godina, pa ovogodišnji koncerti u Lisinskom predstavljaju neku vrstu malog jubileja.

Pored Željkovog glasa, u Lisinskom će se čuti i čarobni vokal Jelene Tomašević koja je u ovom projektu sa Joksimovićem od samog početka, a veličanstvenost sceni daće i članovi Ad Hoc Orkestra sa kojima nastupa u posebnim prilikama. Ovaj jedinstven orkestar čine najkvalitetniji muzičari sa ovih prostora i zajedno sa Željkom predstavljali su se više puta evropskoj publici.

Čitaj još  Jovana Joksimović: Nisam trudna, jel' treba i lekarsko uverenje?

Jelena Tomasevic

Nesvakidašnje melodije kojima odiše “Balkan Bazaar” predstavljaju spone muzičkog nasleđa balkanskih zemalja čiji narodi mogu, svako za sebe, da pronađu svoj identitet u muzici kao vrhunskoj i jedinoj umetnosti koja nema granica.

Svetsku premijeru svog muzičkog dragulja “Balkan Bazaar-a”, Joksimović je imao u Istanbulu u martu ove godine, a tom prilikom je još jednom potvrdio epitet kompozitorske mega zvezde u Evropi.

izvor: Blic

Leave a Reply