knez sa zeljkom na evrosongu

Željko Joksimović piše pesmu Knezu za Evrosong!

Poznati kantautor piše kompoziciju s kojom će se naši susedi predstaviti na Evrosongu u Austriji.

Željko Joksimović po šesti put ide na Evrosong! Srpski kantautor prihvatio je poziv crnogorske delegacije da napiše kompoziciju s kojom će se njihov predstavnik Nenad Knežević Knez takmičiti u Beču na evropskoj muzičkoj manifestaciji, koja će trajati od 19. do 23. maja.

Lane će zajedno s Knezom pokušati ono što u svoja prethodna četiri takmičarska puta nije uspeo – da konačno stane na tron. On ima veliki motiv pošto mu je pobeda skoro uvek izmicala za dlaku!

– Tačno je da sam dobio poziv od Crnogoraca i to je za mene veliki izazov. Svake godine dobijam mnogo poziva da pišem kompoziciju za Pesmu Evrovizije. Tako je bilo i ove, i to sam dobio poziv od tri zemlje. Iako sam u završnoj fazi rada na svom novom albumu, ponuda od Crne Gore jeste nešto što nisam mogao da ne prihvatim – potvrdio je Joksimović.

Bogat opus

Inače, Željko je prvi put predstavljao Srbiju na Evroviziji 2004. godine u Turskoj kao izvođač i kompozitor, kada je osvojio drugo mesto s pesmom „Lane moje“.

Zeljko Joksimovic - Ucesca na evroviziji do 2014

Kao kompozitor učestvovao je još dva puta, 2006, kada je napisao kompoziciju „Lejla“ za predstavnika BiH Harija Varešanovića, koji je završio na trećem mestu, i 2008, kada je radio pesmu „Oro“ za Jelenu Tomašević, koja je zauzela osmo mesto. Te godine Srbija je ujedno bila i zemlja domaćin, a Joksimović se pojavio u ulozi voditelja zajedno sa sadašnjom suprugom Jovanom. Peti put ovaj evrovizijski veteran pojavio se ponovo kao izvođač 2012. s numerom „Nije ljubav stvar“ i osvojio treće mesto.

Čitaj još  Ša i Memo slave Bajram u Sarajevu!

Ekipa iz regiona

Predstavnica Srbije na ovogodišnjem Evrosongu je Bojana Stamenov, koja će boje naše zemlje braniti pesmom „Ceo svet je moj“. U ime Makedonije predstaviće se Daniel Kajmakoski, kome je Joksimović bio mentor u „X faktoru“, dok je jedna od potencijalnih predstavnica za Sloveniju Jana Šušterčič, bivša pevačica grupe „Neverne bebe“. Hrvatska i BiH su ove godine odustale od učešća iz finansijskih razloga.

izvor: Kurir

2 comments

Leave a Reply