cola sa publikom

Zdravko Čolić: Nagovaraju me organizatori da uradimo još jednu Arenu!

Naša najveća zvezda se posle koncerta u sarajevskoj hali „Zetra” odmara u Zagrebu i puni baterije za 12. i 13. decembar, za kada najavljuje spektakl u Beogradu.

Zdravko Čolić (63) još uvek sabira utiske iz Sarajeva posle velikog koncerta koji je održao u svom rodnom gradu 29. novembra. Iako bi svako od nas pomislio da ga u ovim trenucima okupiraju misli o organizaciji i detaljima novog spektakla koji sprema ili o tome kako da sačuva dobar glas, pevača muči nešto sasvim treće.

– Trenutno sam u Zagrebu posle sarajevske euforije. Pokušavam ovde da se priviknem na nove mini-slušalice za koncert. Ne mogu nikako da se naviknem na njih kada nastupam u velikim prostorima. Deluje mi u momentima kad se odmaknem dalje od benda da mi zvuk kasni. Ali rešićemo to – kroz osmeh kaže Zdravko.

Zdravko Colic

Mini-slušalice o kojima Zdravko priča zapravo mu pomažu da dok je na bini čuje najjasniji zvuk svog benda. Čola ne krije koliko mu znači podrška muzičkih profesionalaca.

– Imam zaista sjajnu ekipu u bendu, perfektni profesionalci, nemaju čak ni poroke. Potpuno su posvećeni svirci. Sve pesme su uvežbane do detalja. Sviramo najčešće preko četrdeset numera po koncertu i skoro uvek dva bisa. Krivo mi je što smo u Sarajevu morali da skratimo neplanirano koncert. Bilo je manjih incidenata i previše publike. Bilo je zaista euforično. Sad je to sve za nama, koncentrisan sam samo na predstojeće koncerte u beogradskoj Areni – kaže Zdravko, koga su obožavateljke u Sarajevu vratile i u dane sa početka njegove karijere kada je bilo normalno da mu devojke bacaju na binu čudne poklone.

– I mene je iznenadilo to što mi je neko iz publike bacio ženski brushalter baš u Sarajevu. To je ipak zagrebački fazon. Tamo mi uglavnom žene bacaju delove odeće na scenu. U Sarajevu i Beogradu mi najčešće bacaju cveće – smeje se Čola.

Da će sigurno biti mnogo poklona i u Beogradu, govori i činjenica da su oba koncerta rasprodata. Organizatori nagovaraju Zdravka da održi i treći, te da obori rekord Dina Merlina koji je jedini do sada uspeo da napuni tri Arene.

Čitaj još  Nikolija Jovanović snima novi spot u Atini! (FOTO)

– Drago mi je da su oba koncerta prodata, sad me svi jure za karte kojih više nema. Nagovaraju me organizatori da pred kraj godine uradimo još jednu Arenu. Ne znam za sada. Razmišljam o trećem. Interes je zaista veliki. Nadam se da će me zdravlje i glas dobro služiti – priča popularni pevač.

Zdravko Colic u Sarajevu

Često se čujem sa Bregom i Kemom

Sa kompozitorom Goranom Bregovićem je i dalje u odličnim odnosima. Često se čuje i sa svojim prijateljem Kemalom Montenom sa čijim pesmama je započeo solo karijeru.

– Čuo sam se sa Kemom, dobro je posle operacije. Treba da prođe pola godine da se skroz oporavi i da mu se organizam prilagodi. Voleo bih da opet napravi neku lepu pesmu za mene – rekao je Zdravko.

Podržao bih samo „zelene“

Zdravko nam je priznao da nije nikada bio zainteresovan da se bavi politikom, ali kada bi postojala partija poput nekih na Zapadu koje se ozbiljno zalažu za očuvanje životne sredine, rado bi im se pridružio.

– U svetu su to radili mnogi poznati muzičari od Stinga do Roda Stjuarta. Ja u svom životu nisam bacio, recimo, kesu na ulicu – kaže Čolić.

izvor: Blic

One comment

Leave a Reply