van gogh - lud i ponosan spot

Van Gogh prepevao pesmu Željka Joksimovića (OFFICIAL VIDEO)

Slušaoci nacionalnog Radija S danas su imali priliku da premijerno čuju kako je rok sastav Van Gogh obradio Joksimovićevu deset godina staru pop numeru “Lud i ponosan”, a sve u okviru najvećeg radijskog projekta “Zvezde pevaju zvezde”.

Akteri ovako jedinstvene obrade kažu da je ovo za njih novi muzički izazov. Iako su često koncertno zauzeti, kažu da je ova najveća radijska ideja do sada i njih iznenadila i pokazala im da mogu da sviraju nešto drugačije.

– Ovo je upliv u potpuno drugačiji stil. Vrlo izazovna avantura za grupu Van Gogh gde zapravo pesma nema granicu. Dobar tekst, dobra pesma na jedan potpuno drugačiji način i treba da postoji! Željko to radi na jedan svoj način, grupa Van Gogh na svoj način. Željko je veliki umetnik i to radi na jedan zaista poseban način. Ali, mi smo sada pesmu prilagodili nama – rekao je uvek intrigantni Đule Van Gogh.

Na ceo projekat “Zvezde pevaju zvezde” reagovao je i Željko Joksimović koji je među prvima preslušao pesmu “Lud i ponosan” u verziji našeg najvećeg rok sastava današnjice.

– Čuo sam pesmu. Skidam kapu Đuletu, Van Goghu i ekipi Radija S! Ovo zvuči odlično! Volim kad se u našem poslu, u državi u kojoj živimo, dešava nešto što je originalno. Dešava nešto iza čega stoje ljudi, iza čega stoje umetnici, iza čega stoje i velika organizaacija i da kažem, ne baš tako lagan posao. I na tome vam čestitam.

van gogh obradio zeljkovu pesmu

Za ideju radija S, Joksimović je čuo upravo od Zvonimira Đukića Đuleta, frontmana Van Gogha i ispričao:

– Đule me je pozvao i rekao: “Postoji akcija Radija S ‘Zvezde pevaju zvezde’ i ja sam sa mojim timom odabrao da otpevam pesmu ‘Lud i ponosan’!“ Ja kažem, pa bravo! Meni zaista toliko laska i bez obzira na to što ja Đuleta i njegovu ekipu poštujem i znam već dugo godina. Stvarno mi laska da jedan takav umetnik i muzičar, obradi pesmu koju sam ja snimio pre deset godina i mislim da je to jedna hrabrost s obzirom na to da uglavnom ljudi, da budemo iskreni, biraju pesme koje su recimo već pale možda i u zaborav, koje dugo nisu izvođene. Ali Van Gogh je zapravo uradio po mom mišljenju pravu stvar! Jasno, smelo. Na svoj način. Potpuno drugačije od moje interpretacije uradio je sa svojom ekipom pesmu “Lud i ponosan” koja je oduševila ne samo mene nego i moju ekipu i moje muzičare! Ja sam to njima pustio, kod mene u studiju tako da smo svi sa osmesima uživali u interpretaciji.

Čitaj još  NOVI SPOT: Lexington - "Ja te srećom častim" (OFFICIAL VIDEO 2017)

Na pitanje Radija S da li bi Joksimović sebe mogao da zamisli u obrnutoj situaciji, da on peva neku pesmu grupe Van Gogh koja sledeće godine slavi 30 godina postojanja, Joksimović je odgovorio:

– Zašto da ne?! U svom nekom aranžmanu i u svom viđenju kao što su oni videli pesmu “Lud i ponosan”. To je zapravo velika privilegija umetnika. Ali priznaću vam, priželjkujem da odem na neki koncert Van Gogha i da čujem kako oni izvode svoju verziju pesme “Lud i ponosan”. Bio sam na njihovom poslednjem koncertu u Areni i verujte mi, sada priželjkujem da čujem i “Lud i ponosan” na nekom njihovom sledećem koncertu.

Inače, ovo je prva od ukupno deset obrada koje će objaviti Radio S i u narednih deset nedelja promovisati svaku od pesama posebno. Tako će se ubrzo nakon Van Gogha, sastav MVP predstaviti sa Bajaginom “Veselom pesmom”, Jelena Tomašević sa “Bitangom i princezom”. Nina Badrić će otpevati Čolićevu “Pravu stvar”, a Aleksandra Radović će osvežiti snažnu baladu grupe Zana “Vlak”. Lexington “Ljubav preko žice” ponovo vraća u modu, a Željko Vasić hit Parnog Valjka “Sve još miriše na nju”.

Poslušajte novu verziju pesme “Lud i ponosan”:

izvor: Blic, www.FOLKOTEKA.org

Facebook komentari

One comment

Leave a Reply