Umrla legenda narodne muzike posle teške bolesti!

Njegovo zdravlje bilo je narušeno. Pio je decenijama. Pio je svaki dan. U društvu, bez društva. Budio bi se ujutru ne znajući ni gde je ni šta je, ni šta mu se desilo prethodni dan.

Pevač Sinan Sakić preminuo je rano jutros u Beogradu nakon borbe sa teškom bolešću.

Legendarni pevač je prošle godine imao operaciju ugradnje stentova u žučne kanale, ali su lekari su nakon redovnih pregleda ustanovili da to nije trajno rešenje te da će morati na transplantaciju jetre.

Pre nekoliko dana on je trebalo da bude prebačen u Padovu, gde je trebalo da bude obavljena transplatacija. Nažalost, bitku s teškom bolešću poznati pevač ipak je izgubio. Supruga Sabina počela je da plače kada smo je pozvali:

– Otišla je moja ljubav, osećam se mrtvo. Ne znam šta sada da radim – kaže Sabina i počinje da plače.

Ona kroz suze dodaje i da je još uvek jako ljuta.

umro sinan sakic

Sinan Sakić je rođen 13. oktobra 1956. godine u Loznici. Počeo je karijeru pesmama “Rastanak kraj reke” i “Sreli smo se mnogo kasno” 1978. godine. Do 2017. godine Sinan je izdao 29 muzičkih albuma.

Ove godine trebalo je da proslavi tačno 40 godina uspešne karijere.

Njegovo zdravlje bilo je narušeno. Pio je decenijama. Pio je svaki dan. U društvu, bez društva. Budio bi se ujutru ne znajući ni gde je ni šta je, ni šta mu se desilo prethodni dan.
– Dešavalo mi se da se probudim i da nemam pojma šta je bilo juče. Ni gde sam bio, ni šta sam radio, da li sam možda nekome učinio neko zlo, da li sam nekog povredio, uvredio. Lažni prijatelji su mi govorili da sam u pravu i kad nije bilo tako. A ja sam u retkim trenucima trezvenosti želeo da mi kažu gde sam pogrešio i šta treba da ispravim, da li treba nekome da se izvinim. Bio sam u stanju da kleknem ispred svakoga koga sam uvredio i povredio da mu tražim oproštaj na kolenima – govorio je on u intervjuima ranije.

Čitaj još  Kaya Ostojić posetila Diznilend! (FOTO)

preminuo sinan sakic

Moguće je da mu je sve to ugrozilo zdravlje. Jer, legendarni pevač je prošle godine imao operaciju ugradnje stentova u žučne kanale, ali su lekari su nakon redovnih pregleda ustanovili da to nije trajno rešenje te da će morati na transplantaciju jetre.

– Alkohol je bio moja greška. Bio sam hronični alkoholičar, ali to niko nije mogao da primeti dok sam na sceni. To je bio moj porok, ali sam uspeo da ga pobedim. Pre četiri i po godine dobio sam alkoholnu žuticu. Dnevno sam pio po dve flaše žestine. Nisam išao na lečenje, samo sam rekao sebi da je s tim gotovo. Spakovao sam stvari i otišao u Loznicu. Nije mi potreban ni psiholog ni neuropsihijatar, toliko sam prošao u životu da bih ja mnoge mogao da lečim. Sve ide iz glave. Sad popijem dve čaše vina ili viski, i tu je kraj. Jedini porok kojeg ne mogu da se rešim su cigarete – pričao je on u jednom intervjuu.

Poslednjih meseci ležao je na Kliničkom centru, a onda ga je porodica prebacila u privatnu kliniku, a jutros je izdahnuo u svom domu, na rukama svojih sinova.

izvor: www.FOLKOTEKA.org, EPK

Leave a Reply