Tifa završava album, 6. jula koncert na Grbavici

Roker u studiju u Novom Mestu
Tifa završava album, 6. jula koncert na Grbavici

Tifa u studiju - www.FOLKOTEKA.com

Mladen Vojičić Tifa, nakon punih trinaest godina, snima novi album. Legendarni roker i bivši pjevač “Bijelog dugmeta” radi punom parom u studiju u slovenskom Novom Mestu, a snimanje se odvija pod organizatorsko-producentskom palicom Gorana Prsića Masnog.

Album pod nazivom “Disneyland” sadržavat će deset kompozicija, a u njegovoj realizaciji učestvuju Elmir Imamović Elči (bas-gitara), Admir Đelmo (bubnjevi), Omer Blentić Profa (klavijature), Jernej Zoran (gitara) i Nihad Rahić Nixon (gitara).

Materijal bi trebao biti završen do kraja marta, a na tržitu cijele bivše Jugoslavije bit će objavljen u posljednjoj dekadi aprila.

Za Hrvatsku i Sloveniju to je “Dallas Records”, za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju zadužen je “City Records”, dok će Tifin CD u Bosni i Hercegovini biti objavljen pod markicom “Sarajevo Diska”.

– Odavno se nisam ovako dobro osjećao, jedva čekam koncert na stadionu Grbavica 6. jula, kada ću, uz pomoć mojih prijatelja, izvesti pjesme s novog albuma, kao i stare hitove kako bih proslavio 33 godine bavljenja ovim poslom – poručio je Tifa.

Leave a Reply