Tasovac, Bjelogrlić, Nele Karajlić i Beogradski sindikat doneli humanitarnu pomoć!

“Uznemirujuće je što ona još traje, ljudski životi su još ugroženi. Građani su pokazali veliku dozu razumevanja za postradale”, ukazao je ministar.

Bjela i Tasovac

Ministarstvo kulture i informisanja organizovalo je juče u Narodnom muzeju u Beogradu akciju prikupljanja sredstava za ugrožene u poplavama koja će, prema rečima ministra Ivana Tasovca, trajati do daljeg.

– Zadesila nas je najveća katastrofa za našeg života. Uznemirujuće je što ona još traje, ljudski životi su još ugroženi – ukazao je Tasovac u izjavi Fonetu i naglasio da je „spasenima potrebna pomoć u vodi, hrani i odeći“.

Dragan Bjelogrlic

Ministar smatra da je vrlo bitno da svi slušaju uputstva nadležnih organa kako bi se organizovao sistem koji će sprečiti još katastrofalnije posledice onoga što nas je zadesilo.

– Mislim da su ljudi u Srbiji pokazali veliku dozu razumevanja za one koji su u ovom trenutku najugroženiji – konstatovao je Tasovac, što je pokazao i dobar odziv na apel Ministarstva kulture i informisanja za pomoć postradalima.

Među prvima ovu akciju su podržali Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, članovi grupe Beogradski sindikat i glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

Nele Karajlic

– Nije vreme za izjave, već za ljudskost i solidarnost – rekao je Bjela.

Čitaj još  Kako se šminka Nemanja Stevanović?!

Elementarne nepogode koje potresaju našu zemlju ugrozile su i kulturno nasleđe Srbije. Ministar Ivan Tasovac je, postupajući u skladu s odlukom o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Srbije, naložio centralnim ustanovama za zaštitu nepokretnog kulturnog nasleđa, umetničko-istorijskih dela, arhivske i filmske građe i stare i retke bibliotečke građe (Republički zavod za zaštitu spomenika kulture, Narodni muzej u Beogradu, Arhiv Srbije, Narodna biblioteka Srbije, Jugoslovenska kinoteka) da sve aktivnosti usmere na zaštitu kulturnog nasleđa od poplava.

Beogradski sindikat

izvor: Kurir

Leave a Reply