Skandal na Splitskom festivalu! (VIDEO)

Hrvatska pevačica je rekla da se njena pesma ne može porediti sa pesmom Tijane Dapčevič, kao i da je ona bolje otpevala.

Lidija Bacic i Tijana Dapcevic

Hrvatska pevačica Lidija Bačić diskvalifikovana je sa Splitskog festivala jer je njena pesma “Krivi čovjek” plagijat pesme koju je Tijana Dapčevič optevala pre pet godina, a u njenoj verziji se zove “Pogrešan čovek”.

Na ovogodišnjem Splitskom festivalo Lidijina pesma je ušla u top 26 pesama, a budući da na festivalu moraju biti isključivo izvedene premijerne pesme za koje autor tvrdi da do tad nigde nisu izvedena, pesma je diskvalifikovana.

– Pjesma nije plagijat. Miro Buljan mi je ponudio tu pjesmu jer je smatrao da bih je ja mogla najbolje izvesti. Nije bio zadovoljan izvedbom Tijane Dapčević – tvrdi Lidija Bačić (28).

Autor, prema njenim rečima, ima pravo da pesmu proda jednom u svakoj državi.

Kada je Lidija saznala da je diskvalifikovana čitavu noć je provela plačući, a budući da se na festivalu dodeljuju nagradu za najizvođeniju pesmu sa prošlogodišnjeg festivala, ove godine pobednica u toj kategoriji je upravo Lidija Bačić, koju je prošlogodišnja pesma “Vozačka dozvola” vinula u vrh hrvatske muzičke scene. Međutim, kako kažu izvori, pevačica je odlučila da ne dođe na festival i ne primi nagradu.

Čitaj još  Atraktivna Zejna objavila novu pesmu (VIDEO)

Kako je rekla ona je da se njena pesma ne može porediti sa izvedbom Tijane Dapčevič i da je to ona bolje uradila.

Poslušajte obe pesme i uporedite da li je reč o plagijatu:

Tijana Dapcevic 2008 – Pogresan covek

Lidija Bačić – Krivi čovjek

izvor: 24sata.hr

Leave a Reply