sha i cvija spot

Sha: U Sarajevu uskoro snimam dva dueta

Nenad Aleksić Sha stekao je velike simpatije gledalaca u BiH nakon učešća u šouu realnosti “Farma” tako da se s nestrpljenjem očekuju njegovi nastupi u našoj zemlji. Beogradski reper i producent ističe da ima veliki broj poziva za gostovanja, a posebno se raduje dolasku u Sarajevo i druženju sa, kako kaže, svojim bratom Sulejmanom Haljevcem Memom.

Prva destinacija

– Dugo nisam bio u Sarajevu, ali sada će se to promijeniti. To će biti prva destinacija koju će posjetiti nakon “Farme”. Imao sam nekoliko poziva i za nastupe, a vidjet ćemo hoću li spojiti ugodno s korisnim. Najbitnije mi je da dođem da vidim Memu i upoznam njegove najbliže. U Sarajevo dolazim poslije 20. jula – kaže Sha.

Posljednjih dana beogradski reper imao je kontakte s brojnim pjevačima iz BiH, tako da je sve izvjesnije snimanje zajedničkih pjesama.

– U Bosni ima mnogo dobrih pjevača i s bilo kim da sarađujem bit će mi zadovoljstvo. Imena neka još ostanu tajna, ali već sada mogu reći da ću snimiti dva dueta. Naravno, u tome mi je mnogo pomogao Memo. On je moj brat menadžer. Jedan drugom smo bili podrška na “Farmi”, a tako će biti i van nje. Od kolega s bh. estrade najviše volim Halida Bešlića, Dinu Merlina, Šerifa Konjevića, Harija Varešanovića… – otkriva Nenad, koji je vlasnik muzičkog studija “Blok 1”.

Muzički pravac

Profesionalno se muzikom počeo baviti u grupi “Sha-Ila”, koju je osnovao s Vladimirom Ilićem Ilom.

– Izdali smo pet albuma za “City Records”, a nakon toga došao je kraj naše priče. Nismo više funkcionisali kao grupa i krenuo sam sa samostalnom karijerom. Nastavio sam sa hip-hopom i objavio tri solo albuma. Ali, umorio sam se od muzike koju sam radio. Došlo je do zasićenja. To ti je kao da jedeš istu hranu dugo i, naravno, da poslije pređeš na neku drugu. Odlučio sam krenuti s malo komercijalnijom muzikom. To je neka mješavina narodne muzike i hip-hopa. Neki novi muzički pravac za koji niko nema naziv niti jasnu definiciju – nastavlja Sha.

Čitaj još  Dara Bubamara odgovorila: Imala sam hitove i pre Braje i Marine!

Tako je od 2010. godine do danas snimio zajedničke pjesme s Ivanom Selakovom, Milenom Ćeranić, Jadrankom Bajraktarević, Mijom Borisavljević i Katarinom Živković.

– Tek tada sam stekao veliku popularnost. Sve je nekako krenulo s hitom “Igraj dok postojiš” s Ivanom Selakovom. Do sada sam, ipak, najveći uspjeh postigao megahitom “Ljepota balkanska” s Mijom Borisavljević. Ponosan sam na njen uspjeh, jer je na YouTubeu imala više od 12 miliona pregleda. Trenutno je aktuelna pjesma s Katarinom Živković “Ludo srce”. Prekretnica u karijeri mi je bilo i učešće u “Farmi”, jer su me ljudi potpuno shvatili. Popularnost koju sada imam je velika – poručuje Aleksić.

Darija i ja nismo kao Filip i Stanija

Sha ističe da mu je nakon završetka “Farme” potreban mali odmor, a vrijeme najčešće provodi u društvu rodbine i prijatelja te djevojke Darije.

– Sada mi je sve super. I na privatnom i na poslovnom planu. Sa Darijom mi dobro ide. Naravno, daleko smo od vjenčanja, kao što su neki govorili. Nismo mi kao Stanija Dobrojević i Filip Panajotović da širimo takve lažne priče – kaže beogradski reper.

One comment

Leave a Reply