selma bajrami i bivsi muz mujo music

Selma Bajrami: Bivši muž mi i dalje pravi pakao od života!

“Svako jutro kada dođem do poštanskog sandučića očekujem neku novu optužbu sa suda jer je moj bivši opet negdje nešto slagao! Vrijeme mu je da prestane s tom “prljavom igrom” i da misli o djetetu”, kaže popularna pjevačica.

I sada kada prolazi kroz težak životni period, Selma Bajrami ne skida osmijeh s lica. Ne dozvoljava bolu da je slomi. Nije se lako tako nositi, priča nam ona, posebno ne onda kada je sa sinom, na nekom nastupu pred više stotina ljudi… Probleme ostavlja po strani sve do onda kada se ne ugase svjetla…

Zakonski još uvijek je u braku sa Mujom Musićem. Brakorazvodna parnica je u toku pa kako zbog toga, tako i postupka koji se vodi u Socijalnoj službi u Beču, Bajrami puno ne želi pričati o tome šta je preživjela, kroz šta zapravo i danas prolazi. S Mujom ne živi već nekoliko mjeseci. Danas komuniciraju jedino SMS porukama i to onda kada on treba vidjeti sina Darisa. Priče da će se pomiriti s njim, a koje su objavljene na nekim portalima, za Selmu su, kako reče, nemoguća misija.

– Ne postoji ništa što bi nas moglo pomiriti. Tako razmišljam ja, ali i on. Puno stvari, uglavnom loših, se desilo između nas u posljednje vrijeme, pa ne vrijedi ni trošiti priču na te gluposti o pomirenju – priča Selma.

Dvije godine je, nastavlja ona, krila probleme, užas kroz koji je prošla… I danas prolazi kroz pakao ali na drugačiji način… Onaj bolniji, dodaje pjevačica… Boli je još je bivši “pljuje” na svakom koraku, što po svaku cijenu želi da joj sina otrgne iz zagrljaja… Ali to neće dozvoliti!

selma bajrami sa sinom

– Smatram da sam jako dobra majka. Dajem sve od sebe kako mom sinu ništa ne bi nedostajalo. I vidno sam smršavila samo da bih njemu sve udovoljila, da bi on sve imao… Mom Darisu ništa ne nedostaje. Zbog toga sam povrijeđena što moj bivši čini sve da bi me uništio, da me na svakom mjestu prikaže na najgori način… U ovoj situaciji on zaboravlja ono najosnovnije: dijete! Nas dvoje smo nebitni, važan je naš sin zbog čega bi se trebao njemu više posvetiti, a ne trošiti energiju na glupe priče o meni – nastavlja “Žena sirena”.

Ni nakon što je prekinula zajednički život sa Mujom, nije se vratila u rodnu Tuzlu. U Beču je ostala samo da bi Daris bio što bliže ocu.

– On tako ne bi razmišljao da je na mom mjestu. Sigurna sam. Dao bi sve od sebe da mi ga oduzme. Sve čini samo da bi mi oduzeo sina. Ali, borit ću se do posljednjeg atoma snage i neću to dozvoliti. Bivši me umara takvim pričama. Svako jutro kada dođem do poštanskog sandučića očekujem neku novu optužbu sa suda jer je moj bivši opet negdje nešto slagao! Vrijeme mu je da prestane s tom “prljavom igrom” i da misli o djetetu. Koliko god da je mali svjestan je da se nešto dešava oko njega. Nikada nisam niti ću reći jednu ružnu riječ o bivšem. Neću ne zbog toga što ne bih imala šta za reći, već ne želim to raditi zbog sina. Sutra će odrasti, naći će na internetu da sam nešto ružno izjavila za njegovog oca… To mi ne treba. A Mujo ako se “hrani” pričajući grozote, neka se hrani – poručuje mu ona.

Čitaj još  Zvezde Granda: Šefki, Edis, Nenad i dva Igora prošli dalje!

Jedino na žemu je zahvalna još uvijek zakonitom suprugu je što je dobila sina.

– Zahvalna sam mu što sam rodila prelijepo, zdravo dijete. To je jedino zbog čega mu mogu reći hvala. Na sve drugo što je radio nikad – naglašava ona.

– Nije nimalo lako biti samohrana majka. Opet sam u boljoj poziciji od drugih žena koje nemaju posao pa i dalje žive. Imam koliko-toliko lagodan život, djetetu mogu sve priušititi, ali opet nije lako. S druge strane sam svjesna da sam sama s njim i da se moram boriti zbog njegove budućnosti. Zato si neću dozvoliti da “padnem na koljena” – priča Selma kojoj dosta pomaže i njena majka koja često dođe u Beč gdje bude sa kćerkom i unukom.

Poslije suđenja ispričat ću kroz kakav sam pakao prošla

– Zakonski smo još uvijek u braku, slučaj je u toku. Zbog toga neću puno pričati o svemu što se dešavalo o dešava. Ali obećavam kada se sve završi, otvorit ću dušu i za vaše čitaoce ispričati težak životni period kroz koji sam prošla, traume, maltretiranja… – kaće pjevačica.

selma bajrami nastup

Termini popunjeni do maja

Selmina karijera ide uzlaznom putanjom. Ponovo sarađuje sa poznatim menadžerom Semirom Delalićem i prezauzeta je u narednih nekoliko mjeseci.

– Svakodnevno dolaze novi pozivi za nastupe. Sve je popunjeno do maja. Posao mi, hvala Bogu ide kako treba. Zadovoljna sam i reakcijama na novi CD. Na nastupima publika horski pjeva zajedno sa mnom što znači da imam dobre pjesme – ponosna je ona.

izvor: Expres, www.FOLKOTEKA.org

2 comments

Leave a Reply