Seka Aleksić izgubila spor protiv Kurira!

Seka će morati da plati troškove spora u iznosu od 172.800 dinara, ako to ne uradi, biće pokrenuta zaplena imovine.

Kurir Seka

Još jednom je dokazano da Kurir uvek objavljuje istinu bez obzira na to koliko je ona bolna za one o kojima se piše. Odlukom Apelacionog suda u Beogradu preinačena je prvostepena presuda i tužbeni zahtev pevačice Svetlane Aleksić u iznosu od milion dinara zbog povrede časti, ugleda i privatnosti odbijen je kao neosnovan, pa će ona morati da plati troškove spora u iznosu od 172.800 dinara. Ukoliko to ne učini, biće pokrenut izvršni postupak za prodaju nepokretnosti i pokretnosti kojima raspolaže.

Pevačica je tužila dnevni list zbog teksta o detaljima njenog venčanja s Veljkom Piljikićem „Seka Aleksić rekla da“ objavljenom 13. septembra 2010. godine. Kako je navela u izjavi tokom saslušanja, ona je predstavljena kao bahata i bezlična osoba koja ne voli decu. Takođe, nije joj se dopao komentar ispod fotografije: „Ko se to nama ubucio“.

– Imajući u vidu da je tužilja javna ličnost koja je svoj privatni život prethodno u velikoj meri izlagala javnosti, tako da je o njenom privatnom životu čak snimana i televizijska emisija, tzv. rijaliti program, a što među parničnim strankama i nije bilo sporno, ovaj sud nalazi da je u konkretnom slučaju postojao interes javnosti za dalje informisanje o njenom privatnom životu – navedeno je između ostalog u obrazloženju presude Apelacionog suda.

Čitaj još  Lepa Lukić: Ispunila sam majčinu želju

Na kraju tog dokumenta, koji je potpisala Jasminka Stanojević, predsednik veća sudija, taksativno je nabrojano za šta sve Aleksićeva Kuriru treba da nadoknadi troškove postupka i u kojem iznosu:

– Kao ličnost koja je svoj život izložila javnosti svojom voljom, tužilja po naloženju ovog suda treba da pokaže viši stepen tolerancije čak i prema eventualnim kritikama koje su joj na ovaj način upućene. Zbog toga sud nalazi da joj ne pripada pravo na naknadu štete.

Kurir i Seka tuzba

izvor: Kurir

Leave a Reply