saban, haris i ana

Šaban Šaulić zaboravio tekst svoje pesme!

Tri vrsna interpretatora narodne muzike Haris Džinović, Ana Bekuta i Šaban Šaulić održali su u subotu uveče koncert pod imenom “Melem za dušu” pred oko 10.000 posetilaca u Beogradskoj areni i još jednom dokazali da su majstori svog zanata.

Publika je tri i po sata bila na nogama i zajedno sa njima pevala je brojne hitove. A sve to su zabeležile kamere Pinka, dok su prateće vokale pevali Dragi Domić i Mirjana Aleksić.

Koncert je započeo instrumentalom “Rano je za tugu” u izvođenju orkestra Miše Mijatovića, da bi se ubrzo na sceni pojavio Džinović, pohvalio publiku i zapevao hit “Ostariću, neću znati”. Posle sat vremena mikrofon je prepustio Bekuti koja se na sceni pojavila utegnuta u svetlucave pantalone, sako sa šljokicama na reverima i frizurom sa uvojcima. Nakon što je otpevala nekoliko hitova Bekuti je na scenu doneta ogromna korpa sa cvećem. Ona je pročitala poruku, nasmešila se i zahvalila. Iako nije rekla od koga je cveće bilo je jasno da je korpa stigla od njenog životnog partnera Milutina Mrkonjića koji, naravno, nije propustio ni ovaj njen koncert. Bekuta je skakutala na bini, đuskala i bila vesela, a posle njenog bloka pesama zapevao je Šaban koji je bio neuobičajeno pričljiv, pa je pre svake numere imao po nešto da objasni. Nakon što je otpevao hit “Dva galeba bela”, obratio se publici.

Saban saulic Novi Sad

– Dragi Domić me je sad iskritikovao. Kaže mi: “Pa Šabane nije kraj, ima još jedna strofa da se otpeva!” Ali džaba, ja sam je zaboravio. Nema veze, idemo dalje – rekao je Šaban i nastavio da peva.

Čitaj još  Ceca napravila spektakl u Kruševcu, a Čola u Budvi!

Za vreme izvođenja pesme “Golubica”, na severu je jedan mladić zapalio baklju, ali je obezbeđenje brzo reagovalo i izvelo ga iz dvorane. Dok je Šaban pevao “Sneg je opet Snežana”, priključio mu se Haris, pa su u duetu izveli ovu pesmu, a onda je na scenu došla i Ana. Njih troje izveli su još nekoliko numera zajedno, ali kao da nisu imali dovoljno vremena da uvežbaju zajedničke numere, pa se sve svelo na improvizaciju. Pevali su pesme koje su im u trenutku pale na pamet, poput “Zvezda tjera meseca”, “Rastao sam pored Dunava”, “Nazdravite dugovi”… Njihov koncert završen je pred ponoć, pa nije bilo bisa, ali se po reakcijama posetilaca videlo da su zadovoljni koncertom.

Pogledajte deo atmosfere sa koncerta:

izvor: Vesti

Leave a Reply