smanyc

Reper Smanyc: MC Stojan i DJ Krmak treba da se stide svoje muzike!

“Pa ljudi, to je bruka za svakog simpatizera hip hop kulture, a posebno brukanje pravih repera i DJ-a. Mislim da bi i jedan i drugi, i MC Stojan i taj nazovi DJ ali Krmak trebali razmisliti malo o tome šta rade”, kaže ovaj reper.

Smanyc, jedan od najpoznatijih repera, nakon što je snimio pjesmu „Dalje” sa Kalabotom i mladom pjevačicom Lean, a prije toga formirao grupu „Partyzani”, izjavio je kako će estrada dobiti na dinamici uz njihovu novu pjesmu jer ono što se slušaocima sada nudi, rekao je on, više je nego dosadno.

Ovaj mladić odlučan je u namjeri da napravi opću pometnju na estradi. Siguran u posao kojim se bavi, kvalitetne pjesme koje je do sada snimio… Smanyc će dodatno uzburkati javnost provokativnim izjavama. Posebno se osvrnuo na ono što rade MS Stojan i DJ Krmak. Ne mareći hoće li i kako reagirati na njegove izjave, ovaj mladi reper nije „imao dlaku na jeziku”.

– MC Stojan i DJ Krmak brukaju hip hop kulturu. MC pozdrazumljena repera (“Master of Ceremony”), a ne nekog lošeg pjevača kao to je recimo MC Stojan. Također, DJ Krmak nije nikakav DJ. Korištenje tih skraćenica na umjetničkim imenima samo da bi zvučilo cool. Uopće ne podržavam takav način reklamiranja, propagande. Pa ljudi, to je bruka za svakog simpatizera hip hop kulture, a posebno brukanje pravih repera i DJ-a. Mislim da bi i jedan i drugi, i MC Stojan i taj nazovi DJ ali Krmak trebali razmisliti malo o tome šta rade. Neka ljude, one koji ih slušaju ne prave luđacima. Marketing kojim se bave i način na koji uzimaju odnosno otimaju novac, je više nego smiješan i sramotan. Dok je takvih poput njih dvojice svi mi drugi koji hip-hop kulturu doživljavamo profesionalno, nikada nećemo toj vrsti muzike osigurati mjesto koje zaslužuje na sceni – iskren je sve poznatiji reper.

Čitaj još  Uhapšen Zoran Marjanović zbog ubistva supruge Jelene (VIDEO)

izvor: Expres

Leave a Reply