rem ukida rijalitije

REM doneo rigoroznu odluku za rijaliti programe!

Osnovni javni tužilac u Mladenovcu Dragan Jovanović, koji je inicirao obustavu emitovanja „Farme“ i pokrenuo istragu protiv Kristijana Golubovića zbog nasilja u istom rijalitiju.

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) odlučilo je na današnjoj sednici da zabrani emitovanje svih rijaliti programa u Srbiji pre 23 sata.

– Danas smo na sednici doneli preporuku, a već sutra sastavićemo striktno uputstvo u kojem će emiterima biti naloženo da rijaliti programe emituju isključivo posle 23 sata, sa oznakom 18 plus. Uputstvo će biti obavezujuće i stupiće na snagu početkom sledeće nedelje – kaže Goran Karadžić iz REM.

– Na taj način spasićemo ranjivu grupu, a to su deca i maloletnici jer će ti programi nositi oznaku 18, odnosno biće preporučemo da ih gledaju samo punoletni – rekao je Karadžić.

On je ukazao da je takva odluka doneta jer emiteri do sada nisu na pravi način odgovarali na opomene i preporuke da svoje rijalitije prilagode uzrastu od 12 godina.

Podsetimo, osnovni javni tužilac u Mladenovcu Dragan Jovanović, koji je inicirao obustavu emitovanja „Farme“ i pokrenuo istragu protiv Kristijana Golubovića zbog nasilja u istom rijalitiju, nije reizabran na tu funkciju.

Čitaj još  Parovi: Gastoz šokirao svojom morbidnošću! (VIDEO)

Kako je objavljeno na sajtu Državnog veća tužilaca (DVT), tužilac Jovanović nalazi se na petom mestu rang-liste tog tužilaštva, koje je donedavno, prema ocenama nadležnih u srpskom pravosuđu, vodio besprekorno!

izvor: Kurir

Uživo gledajte rijaliti FARMA OVDE

Uživo gledajte rijaliti PAROVI OVDE

Facebook komentari

One comment

Leave a Reply