Psihološki uticaj Jelene Karleuše na omladinu

Pevačica reagovala na tekst pod nazivom: Doprinos Jelene Karleuše psihološkom obrazovanju mladih.

Jelena Karleusa

Nakon teksta psihološkinje Jelisavete Rogošić koja se u dnevnom listu Politika predstavila i kao nastavnica iako psihologiju, predmet sa kojim se deca najranije susreću u srednjoj školi, mogu da predaju samo profesori oglasila se i prozvana pevačica.

– Volela bih da porazgovaram sa ovom nastavnicom i psihologom. Pred njenim učenicima. Da joj objasnim nešto – napisala je Karleuša na Tviteru reagujući na tekst čiji deo prenosimo iz lista Politika.

– Kada uđete u učionicu i pokušate da naučite učenike osnovnim konceptima psihologije, nekada vam to pođe za rukom. Neki učenici razumeju više, neki manje, neki više uče i trude se, ali ima i onih koji ne uče, ne znaju, ne trude se i nemaju nameru da to promene. I onda dođe trenutak kada vas jedan nezainteresovani učenik koji ne želi da zapamti ni najjednostavniju definiciju, a kamoli neki kompleksni stručni pojam, potpuno uključen u čas, pita: Profesorka, a šta je to insomnija? I kada pokušate da saznate gde je čuo za taj pojam, sa širokim osmehom odobravanja izgovori ime estradne umetnice koja je valjda otpevala istoimenu pesmu. Radoznalost učenika je dobar znak, podstiče nastavnike da vole svoj posao. Podstiče razvijanje inteligencije i mišljenja, proširuje vokabular, znanja i kompetencije. Ali postoji trenutak kada je teško prihvatiti da je interesovanje za neko psihološko stanje pobudila neka estradna umetnica, a ne nastavnik koji se trudi i predaje. I kada se to ponavlja iz generacije u generaciju… Međutim svi smo mi ljudi i uzdižemo se iznad toga. Bitno je uspostaviti usku saradnju, zarad dobrobiti omladine. Mislim da je prerano razmišljati o sindikatu prosvetno – estradnih radnika, ali nikad se ne zna.

Čitaj još  Rada Manojlović smuvala sportistu!

izvor: Story

One comment

  1. Razumljivo je da ce uslediti reakcije pomenute pevacice.To je prirodno i potpuno ne zanimljivo.
    Medjutim tekst ove nastavnice,profeorke,psiholoskinje,je sok,u najpozitivnijem smislu reci.
    Izakulisna kritika,odnosi se na jadnu drzavu,nikako na pevacicu,sta vise,ona ponovo dobija na popularnosti,
    a objasnjenje za nelogicnost je sam tekst koji je vrhunac umetnickog sarkazma,cinizma i ironije,kao savrseno opravdnog sredstva u borbi,a kao rezultat ocaja koji izaziva primitivizam.,

Leave a Reply