Preminuo Brenin Lepi Bora

Dušan Trifunčević, zvani Lepi Bora, basista “Slatkog greha”, preminuo je posle kratke i teške bolesti u 63. godini.

Lepi Bora

Lepi Bora je ostao u sećanju publike sa ovih prostora kao verovatno najbucmastiji, ali i najsimpatičniji muzičar na estradi osamdesetih.

Iako rođeni Beograđanin, Trifunčević je dugo živeo u Novom Sadu. Svirao je gitaru, klavijature i violinu, iako je u “Slatkom grehu” uglavnom je bio šoumen.

Početkom devedesetih, s raspadom Jugoslavije i “Slatkog greha”, Bora mikrofon i vrcave scenske kostime zamenjuje proizvodnjom i veleprodajom čaja za mršavljenje „super mršavko“.

Trufunčević će biti sahranjen u četvrtak u Novom Sadu, na Gradskom groblju u 12.45.

– Iznenađen sam, zatečen i potresen vešću o njegovoj smrti jer iako je imao tri bajpasa uvek mi je govorio da se odlično oseća. Bio je sjajan otac, veliki muzičar i izuzetan profesionalac. I izuzetan prijatelj – rekao je Saša Popović.

Lepa Brena: Nedostajaće mi njegovo veliko srce!

Iznenadna smrt muzičara Dušana Trifunčevića, poznatijeg kao Lepi Bora iz Slatkog greha, veoma je potresla njegove kolege.

Brena i Maksa

Lepa Brena, koja je sa Borom imala nekoliko duetskih pesama, veoma potresena je rekla da je to veliki gubitak za njegovu porodicu, kolege i prijatelje.

– Odlazak Lepog Bore ili Makse kako smo ga mi zvali u bendu, veliki je gubitak ne samo za njegove najmilije, nego i za nas njegove kolege i prijatelje. Kada je Lepa Brena startovala kao brend, hteli smo da ima nekog simpatičnog veseljaka koji je ludo zaljubljen u nju, a ona ga ne primećuje, pa je izbor pao na Maksu kog smo prekrstili u Lepog Boru. Imali smo nekoliko zajedničkih, duetskih numera, ali i bezbroj zajedničkih, veoma uspešnih koreografija. Nedostajaće mi njegov specifičan humor, ljudska toplina i veliko srce – rekla je njegova velika prijateljica Brena.

Čitaj još  Dara Bubamara se razvodi zbog golih slika!

izvor: Kurir, Novosti

Leave a Reply