branko kockica

Pre 40 godina emitovana prva emisija Branka Kockice! (VIDEO)

Prva epizoda kultne televizijske serije za decu, “Kocka, kocka, kockica”, emitovana je prvi put pre 40 godina.

“Kockica” je imala više od 250 epizoda, a voditelj Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica je milionima dece, širom bivše Jugoslavije putem ove emisije prenosio sadržaj edukativnog i zabavnog karaktera. Ova emisija je, svojim kvalitetom, prevazilazila formu “bezazlenih” dečjih emisija, posebno u poređenju sa programima za decu koji se emituju poslednjih godina.

Ipak, Milićević je u nedavnom intervjuu priznao da ne bi ponovno radio ovu emisiju, jer smatra da bi taj pokušaj bio uzaludan.

Branko Kockica

“Kockica” je prikazivana do 1993. godine, a kasnije ponovo i 2005. Prvi urednik emisije bio je Ljubiša Bogićević, a scenarista Ljubiša Đokić. Posle desete epizode, urednica je bila Biserka Pejović.
Koncept emisije bio je sagrađen na formi pitanja i odgovora, a na snimanju su učestvovala i deca. U ovoj emisiji su nastali mnogi pojmovi i uzrečice, a najpoznatija je svakako “tata-ta-tira”.

Ekipa koja je osmislila emisiju stvorila je prepoznatljiv obrazovno-zabavni koncept serije na temelju višegodišnjeg istraživanja, koje je sprovedeno po vrtićima i u razgovoru i savetovanju s vaspitačima i drugim stručnim kadrom. Rezultat ovog detaljnog istraživanja i nastojanja da serija ponudi kvalitetan sadržaj, jedna je od najboljih dečjih emisija, uz koju su odrastale mnoge generacije bivše “Juge”.

Čitaj još  Premijera spota: Saška Janković - "Ponekad" (OFFICIAL VIDEO 2014)

Podsetite se jedne epizode legendarne ‘Kockice’:

izvor: 021

Leave a Reply