kemal i max duet

Poslušajte poslednju pesmu Kemala Montena (OFFICIAL VIDEO)

Posljednja pjesma sarajevskog kantautora Kemala Montena “Otkako te nemam” puštena je u etar. Riječ je o duetskoj kompoziciji koju je pokojni Monteno snimio sa mlađim kolegom Maksimom Hozićem Maksom. Muziku i tekst za ovu baladu potpisuje Elvis Hadžić, a aranžman Toni Eterović. Pjesma će se naći na novom albumu Maksa Hozića.

– Kad mi je Elvis poslao pjesmu, slušajući je, mislio sam kako bi to bila idealna za Kemala Montena, baš mi je “vuklo” na njega. Tada sam pomislio, pa možda ne bi bilo loše ni kada bi to bio duet. Uživanje, ali i velika škola bilo je slušati Kemu kako snima svoje dionice u studiju. Red vica, red pjesme, Kemo je, koliko god velik i poznat bio, ostao otvorena i topla osoba. Meni je došlo da ga zagrlim već nekoliko minuta nakon upoznavanja. Veliki šok bio mi je kad sam čuo da je preminuo. Želim da se ovom pjesmom oprostim od velikog umjetnika, ali da ga i u isto vrijeme učinim neizbrisivim dijelom svog života, lijepom uspomenom i nadahnućem – kazao je Hozić.

max i kemal spot

Pjesma je snimljena prije više od godinu dana i nakon Kemalove smrti Hozić se premišljao da li da je objavi. Ipak, uz podršku udruženja „Kemal Monteno“, koje je osnovano u cilju promocije i očuvanja lika i djela kantautora Montena, na čijem je čelu njegova porodica, ali i Đelo Jusić mlađi i Paula Jusić, muzičar je odlučio da ipak objaviti ovaj duet.

Čitaj još  Ceca: Karleuša nikada neće biti zvezda jer je previše ružna! (VIDEO)

– Gospođa Branka Monteno mi je rekla da obavezno moram da snimim tu pjesmu, jer se Kemi jako svidjela i on bi i želio da je ljudi čuju – ispričao je Hozić.

Poslušajte poslednju Kemalovu baladu:

Muzika: Elvis Hadžić Tonchy
Tekst: Elvis Hadžić Tonchy
Aranžman: Toni Eterović
Snimano u studiju: Spirit West Studios, Salt Lake City Toneter, Zagreb

izvor: www.FOLKOTEKA.org, Vijesti

2 comments

Leave a Reply