suncane skale - otkazan festival

Posle 20 godina festival “Sunčane skale” otkazan!

“Ona je rekla da sa ‘Sunčanim skalama’ neće potpisati ugovor, jer sredstva kojim Opština finansira Festival nisu stavljena u ovogodišnji budžet”, naveo je Bučevac.

Muzički festival “Sunčane skale” u Herceg Novom ove godine neće biti održan, jer sredstva kojim Opština finansira tu manifestaciju nisu stavljena u ovogodišnji budžet.

Direktor Festivala Slobodan Bučevac kazao je Radiju Jadran da će odlukom predsjednice Opštine Nataše Aćimović biti prekinuta tradicija festivala, duga dvije decenije.

– Ovaj festival je, kad je riječ o muzici, bio “lična karta” ne samo Herceg Novog, već Mediterana, regiona, ali i Evrope – kazao je Bučevac.

Prema njegovim riječima, organizatori Festivala su, poslije mnogo dopisa i poziva, primljeni kod predsjednice Nataše Aćimović.

– Ona je rekla da sa ‘Sunčanim skalama’ neće potpisati ugovor, jer sredstva kojim Opština finansira Festival nisu stavljena u ovogodišnji budžet – naveo je Bučevac.
On je dodao da je drugi razlog za neodržavanje Festivala to što je Kanli kula, gdje se održavao, u ruševnom stanju i nije bezbjedna, odnosno na nju se ne može stavljati nikakvo opterećenje (oprema i bina).

Čitaj još  Željko Joksimović predstavlja muzički projekat u Lisinskom!

Ovogodišnje, 22. izdanje Festivala bilo je najavljeno za 12. i 13. juli.

izvor: Avaz

One comment

Leave a Reply