sasa popovic grand

Poreska policija upala u Grand i City Records, Popoviću oduzet laptop!

“Interesovalo ih je kako funkcioniše poslovanje u muzičkoj industriji, izdavanje muzičkih albuma i ugovaranje nastupa za izvođaće, kao i odnosi sa autorima u smislu sklapanja dogovora za njihovo angažovanje”, rekao je direktor ove muzičke kuće.

Bane Stojanović, direktor City recordsa i predsednika Upravnog odbora UDS-Unije diskografa Srbije, potvrdio je da je juče Poreska policija upala u ovu diskografsku kuću i da ih je interesovalo poslovanje muzičke kuće.

city records logo

– Tačno je, juče su bili inspektori Poreske policije za grad Beograd u poseti i našoj kući. Bili su korektni, zadržali su se više od nekoliko sati. Interesovalo ih je kako funkcioniše poslovanje u muzičkoj industriji, izdavanje muzičkih albuma i ugovaranje nastupa za izvođaće, kao i odnosi sa autorima u smislu sklapanja dogovora za njihovo angažovanje. S obzirom na to da naša kuća ne zakazuje nastupe našim izvođačima, već to rade sami sa svojim menadžerima i gde odnosi oko angažovanja autora su isključivo u nadležnosti samih izvođača mi smo im dali i takve odgovore – rekao je Stojanović.

Međutim, iako je podržao akciju Poreske policije, naveo je i nekoliko zamerki.

– Ono što smatram da nije primereno, iako naša kuća podržava odlučnu akciju, a koju je pokrenuo direktor Poreske uprave oko utvrđivanja stanja i da li izvođači i autori plaćaju porez na svoje honorare, jeste to što u toj njihovoj rutinskoj kontroli su počeli od pretpostavke i bez ikakvih osnova da su diskografske izdavačke kuće možda nelegalne u svom poslovanju. Juče u nekim srodnim kućama samo što nisu poveli sa sobom Žandarmeriju i interventnu policiju. Da su malo bolje sagledali sve činjenice u primeru naše kuće videli bi da su nam prošle godine njihove kolege bile dva puta u poreskoj kontroli, a skoro sa oko dva meseca u poreskim proverama našeg poslovanja nisu utvrdili ni jedan jedini propust u regulisanju našeg poreza u poslovanju. Ja, a verovatno i druge moje kolege, nikada neću podržati represivan način upada u naše firme s pretpostavkom da smo nelegalni utajivači poreza – rekao je direktor City recordsa.

Čitaj još  Poznata pevačica imala saobraćajku!

Saši Popoviću češljali poruke na mobilnom!

Poreska policija upala je u Grand. Prema izvorima bliskim Grand produkciji, upalo je 7 poreskih policajaca, koji su odmah naredili svim zaposlenima u firmi da odmah isključe telefone.

sasa popovic u studiju

Direktoru Granda Saletu Popoviću proveravali su i SMS poruke u mobilnom telefonu i privremeno su mu oduzeli privatni laptop, kao i pun kombi dokumentacije, server i sve kompjutere na proveru. Najviše ih je interesovalo kako privređuju izvođači Zvezda Granda na svojim nastupima.

– U sklopu proveravanja poslovanja koje Poreska uprava radi poslednjih dana na teritorije cele zemlje, a tiče se estradnih radnika i “Grand produkcija” dostavila je svu neophodnu i traženu dokumentaciju. Kako godinama poslujemo na visoko profesionalnom nivou, a država radi svoj posao, susret s poreskim inspektorima za nas nije bio nimalo neprijatan – rečeno je u Grandu.

izvor: Kurir

One comment

Leave a Reply