Sinan Sakic - beogradski pobednik

Policija u Nemačkoj tražila Sinana Sakića zbog neizmirenog poreza od 30.000 evra!

Informaciju smo dobili od osoba bliskih čovjeku kod kojeg je Sinan osiguran te koji je bio izravni svjedok pomenutog događaja

Gotovo pa svi estradnjaci uživaju u kojekakvim dozvolama za boravak i rad van granica svojih država. Pretpostavljate da je riječ o estradnim umjetnicima. Ali ono što je pod obavezno da bi uživali u onom u čemu uživaju su dadžbine koje moraju ispoštovati prema zemljama gdje imaju boravak, osiguranje i radne dozvole.

A dadžbina je pod broj jedan porez na prihod. I gle čuda! Baš oni koji najviše zarađuju, odnosno oni koji uzimaju najveće honorare prikazuju zarade sa presmiješnim porezima. Tako, recimo, velike zvijezde tipa Mileta Kitića, Sinana Sakića… plaćaju poreze po 500 eura. Malo “zarađuju”. I sve bi bilo “pojeo vuk magarca” da kripovci (policijska kontrola) ne dolazi na vrata onih gdje su neki od pjevača prijavljeni. A pogađate zašto jer ne plaćaju ni tu mizernu pomenutu cijenu.

Nedavno je, kako smo čuli, na vrata Sinanovog i Miletovog prijatelja kod kojeg su prijavljeni “bahnuli” policajci tražeći konkretno Sinana u ime neizmirenog poreznog duga koji se kreće u visini od oko 30.000 eura. Sramota! Nije korektno ni prema njegovom prijatelju, ni prema državi gdje je osiguran.

Čitaj još  Ceca za Novu godinu peva u Beogradu!

U vrijeme nastajanja ovog teksta Sinan je bio van granica i nije bio dostupan pa ga nismo mogli kontaktirati. Informaciju smo dobili od osoba bliskih čovjeku kod kojeg je Sinan osiguran te koji je bio izravni svjedok pomenutog događaja. Nadamo se da ćemo već u narednom broju imati i Sinanov odgovor koji već možemo naslutiti jer kod pjevača je po onoj staroj “nije tako, već ovako” jer nikada “nisu krivi”.

Leave a Reply