zlata avdic i mujo isanovic

Pola estrade na teferiču u Frankfurtu!

Pjevača je bilo i previše, ali svi oni su došli na red i odlično odradili svoj dio posla. Međutim, na kraju kada se sve sabere i oduzme najbolje od njih je prošao popularni Tajo.

U Frankfurt-Maintal održan je, slobodno se može reći, posljednji teferič na otvorenom u ovoj godini. Organizatoru i domaćinu Sulji Kalauzoviću vrijeme je išlo na ruku, pa je tako nekoliko stotina posjetilaca osim u dobroj pjesmi uživalo i u lijepom i sunčanom danu. Za dobru muziku i zabavu pobrinuli su se Zlata Avdić, Rizo Hamidović, Saki Ćosović, Samir Rizvanović, Kemo Mali, Suki Ćosović, Mujo Isanović, Rijanda, Šeki Bihorac, Ruvejd Osmić…

Pjevača je bilo i previše, ali svi oni su došli na red i odlično odradili svoj dio posla. Međutim, na kraju kada se sve sabere i oduzme najbolje od njih je prošao popularni Tajo koji je osim dogovorenog dobijenog honorara za samo tri otpjevane pjesme za jedno veselo društvo, a po njihovoj želji kaširao dodatnih 1.000 eura.

Međutim, i Zlata Avdić nije prošla loše. Njoj je uvijek nasmijani i najraspoloženiji od svih Mujo Isanović poklonio sat, a ona njemu za uzvrat “utisnula” poljubac na glavu. Njih dvoje su kasnije duetskim pjesmama oduševili mnogobrojne posjetioce i napravili odličnu atmosferu.

Ništa manje za njima nisu zaostajali ni Kemo Mali, inače otac popularne Olje Bajrami, pa Šeki Bihorac, koji nam je rekao kako nije spavao tri dana i noći jer je išao sa nastupa na nastup. Šeki je inače u jednom momentu želio da zaviri i u tašnu Muje Isanovića ne bi li pronašao i neki poklon za sebe. A, kada smo već kod poklona – Rizo Hamidović je dobio od njegovog vjernog fana Safeta Bronje originalne Prada sunčane naočale.

Zlata Avdić je na ovom teferiču upoznala i njenog najmlađeg fana, a to je četvorogodišnja Alina koja je zajedno sa Zlatom otpjevala njen hit “Bit ću jaka”, a što je mnogobrojne posjetioce itelako oduševilo.

Čitaj još  Jelena Jovanović ima novog dečka?!

Saki Ćosović i ovaj put bio je u svom elementu, pa je tako nizajući hit za hitom još jednom pokazao i dokazao da je neprikosnoven na estradi u dijaspori. A, da je cijenjen i tražen pokazali su to svojom gestom i posjetioci koji su mu davali bakšiš, a on je taj novac opet dao muzičarima.

Prateći band sačinjavali su Merim, Arci i legendarni vrhunski harmonikaš Elvedin Muhić, poznatiji kao Elo. Samir Rizvanović svojim, a i hitovima njegovih kolega, napravio je odličnu atmosferu tako da je u jednom momentu morao “pobjeći” od obožavatelja koji su bili željni njegove pjesme.

Među mnogobrojnim posjetiocima bio je i Ervin Kandić sa sinovima Edinom i Hajrom, pa Aldina, Fadila i Umka, Elvis, Amar i Sven i mnogi drugi. Posebno zanimljiv nastup imali su članovi folklorne sekcije KUD Sevdah. Teferiču je prisustvovao poznati harmonikaš Anto Filipović koji je došao u pratnji supruge i starijeg sina. Anto se ovaj put nije uhvatio harmonike, ali je zato na oduševljenje mnogobrojnih posjetioca otpjevao jednu sevdalinku.

Dio prihoda sa ovog teferiča otišao je u humanitarne svrhe, a i sama publika je donirala više od 600 eura.

izvor: Expres

One comment

Leave a Reply