telo amile hasanovic

Poginula učesnica ‘ZMBT6’ Amila Hasanović (FOTO)

Potraga za vozilom trajala je do 17 sati i zbog neuvjetnog terena i nedostatka svjetlosti je prekinuta do jutros.

Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona službeno je saopćila nalaz istražnog policijskog tima koji je bio uključen u aktivnosti pretrage korita rijeke Bosne radi pronalaska vozila i vozača, koje je dan ranije oko 13 sati i 30 minuta na putu Visko – Kakanj sletjelo u vodu.

amila hasanovic poginula

U nesreći na regionalnom putu Visoko-Kakanj, u mjestu Donja Seoča, život je izgubila 21-godišnja Amila Hasanović, poznata javnosti po učešću u muzičkom takmičenju ‘Zvijezda možeš biti ti’.

U toku dana ronilački tim Jedinice policije za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, nakon pretrage terena i korita Bosne na mjestu slijetanja uspjela je locirati vozilo u srednjem dijelu korita rijeke.

amilin auto

Zbog velikog vodostaja, strujanja, zamućenosti vode i smanjene vidljivosti ronilački tim je uz pomoć ekipe vatrogasaca oko 11.30 sati uspio iz vode izvući vozilo i tijelo nastradale osobe.

Odmah se pristupilo vršenju uviđajnih radnji i utvrđivanju identiteta smrtno stradale i utvrđeno je da se radi o djevojci inicijala Hasanović Amili, rođenoj 1994. godine iz Visokog.

Čitaj još  Severina oduševila nastupom na otvaranju Rujanfesta

izvlacenje amilinog auta

Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika na utvrđivanju okolnosti i uzroka ove saobraćajne nezgode.

amila hasanovic poginula

Blizak prijatelj porodice je potvrdio da je u automobilu Volkswagen Polo stradala Amila Hasanović (1994) iz Visokog, ovdašnjoj javnosti poznatoj po učešću u emisji televizije Hayat “Zvijezda možeš biti ti”.

izvor: Fokus, Avaz, www.FOLKOTEKA.org

2 comments

Leave a Reply