damir handanovic

Podsetite se kako je pevao današnji hitmejker! (VIDEO)

Pre nego je počeo aktivno da se bavi autorskim radom, poznati kompozitor bavio se pevanjem i snimio nekoliko pesama, od kojih vam neke donosimo da se podsetite.

Poznati kompozitor, aranžer i producent Damir Handanović pre nego je postao uspešan autor domaće popularne muzike, bavio se pevanjem.
On je tokom 2008. i 2009. godine kao gotovo neafirmisani pevač izbacio nekoliko numera među kojima su: „Iz keca u dva“, „Dvesta posto“, “Ostavljaš me samog”, kao i duet sa pevačem Danielom Đurićem „Sve je ludo oko mene“.

Ipak, Handanović donosi odluku da se maksimalno posveti autorskom radu, te kreće da komponuje za neke kolege prilično zapaženo.

Međutim, 2010. godine pevačica Milena Ćeranić snima Damirov megahit „Dvadesete gazim“ i od tada on gotovo da ne prestaje da pravi hitove.

On je danas jedan od najtraženijih kompozitora na estradi, a njegovom uspehu doprinela je i „mama estrade“ Marina Tucaković koja ga je povezala sa najjačim pevačkim imenima, među kojima su Ceca Ražnatović, Ana Nikolić, Nataša Bekvalac, i sa kojom je napravio najveće hitove.

Čitaj još  Zorica i Kemiš se ljubili na proslavi kao tinejdžeri!

Poslušajte nekoliko Damirovih pesama!

Sin poznatog pevača

Damir i Pasko Handanovic

Ono što je manje poznato javnosti, Damir je sin izuzetno popularnog pevača narodne muzike – Hašima Handanovića Paška. Paško je bio jedan od slušanijih pevača krajem 70-ih i 80-ih godina, a jedan od njegovih najvećih hitova je pesma “Čizmice crvene”. Poslušajte je.

izvor: Opera, www.FOLKOTEKA.org

One comment

Leave a Reply