Počinje festival “Moravski biseri”

Na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji, u večeras počinje 22. festival „Moravski biseri“.

Marinko Rokvic Moravski biseri

Na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji, u večeras počinje 22. festival „Moravski biseri“, na kojem će nastupiti najpoznatiji izvođači narodne muzike.

– „Moravski biseri“ imaju za cilj očuvanje tradicionalne srpske pesme komponovane u duhu izvornog melosa – kaže direktor festivala Zoran Trifunović.

Festival ima tradiciju dugu više od dve decenije i spada među najprestižnije i najuspešnije muzičke manfestacije u Srbiji. Na „Moravskim biserima“ učestvovali su gotovo svi naši pevači narodne muzike, od Miroslava Ilića, Radiše Uroševića, Marinka Rokvića, Zorice Brunclik, do Vere Matović, Gordane Lazarević, Bore Drljače… Prošle godine u Vrnjačkoj Banji pobedio je Mariko Rokvić, s pesmom Borka Radivojevića „Život ti je čudna priča“.

Takmičari će pevati nove kompozicije, a festival se održava u dva dela: veče novih nada i veče zvezda, na kojima će biti izvedeno 40 novih pesama, a biće dodeljene i nagrade za životno delo. Oko 150 radio-stanica iz Srbije i 50 TV centara Srbije i Republike Srpske, će svojim glasovima izabrati najuspešnije. Manifestaciju će direktno prenositi TV BN Bijeljina, „Palma plus“ i „Kopernikus“.

Čitaj još  Intervju Stoja: Žalim pevačice koje se hvale novim tašnama!

izvor: Novosti

Leave a Reply