american bosnian idol logo2

Pobednik ‘American Bosnian Idol’-a na Grandovoj kompilaciji!

Muzičko takmičenje mladih talenata koje se održava u dalekoj nam Americi uskoro se približava finalu.

‘American Bosnian Idol’ takmičenje za muzičke talente našeg porekla, koje se održava u dijaspori u Americi, uskoro će dočekati finale svoje prve sezone.

Kao što smo pisali ranije, predsednik žirija je Anica Milenković, naša proslavljena folk pevačica. Pored nje, u žiriju se nalaze i Enes Dedić, poznati bosanski folk pevač, kao i Bojan Jovanović, klavijaturista po zanimanju.

anica milenkovic sa takmicarkom

Kako smo saznali od izvora bliskog organizatoru, izabrano je osam takmičara za finale koje će se održati 21. marta. Nagrade za prvih troje izuzetno su atraktivne. Prvih troje najbolje plasiranih kandidata biće bogato nagrađeno. Treće mesto kao nagradu dobija na poklon snimanje jedne kompozicije, dok će drugo osvojeno mesto imati mogućnost da snimi dve kompozicije. Prvoplasirani takmičar pored tri pesme kojima će biti nagrađen, a koje će uraditi Dejan Filipović, dobiće i snimanje jednog spota, kao i plaćeno putovanje u Beograd gde će se odvijati snimanje.

Ono što je posebno zanimljivo, a biće i velika motivacija finalistima, došlo je do saradnje sa Grand produkcijom! Naime, jedna od tri kompozicije koje bude snimio pobednik takmičenja, naći će se na Grandovoj kompilaciji. Samim tim, najtalentovanijem takmičaru je zagrantovana ogromna popularnost i van američkog kontineta.

Čitaj još  Aleksandra Radović uvređena odbila ponudu za Farmu!

Ovo je spisak finalista koje će se muzički nadmetati 21. marta u Waterloo u ‘Millenium Hall’:

– Fikret Sarić
– Rudo Džehverović
– Fadil Rahimić
– Mustafa Jahić
– Mensur Mujanović
– Adela Džebić
– Ferid Freddi Bajrić
– Samir Mali

Neka najbolji pobedi!

izvor: www.FOLKOTEKA.org

One comment

Leave a Reply