halid muslimovic porodicne tajne

Otkrivene porodične tajne Halida Muslimovića

O Halidovim brakovima i razvodima bi se mogla snimiti sjajna TV sapunica, ali teško je naći glumice koje bi glumile Halidove supruge i ljubavnice.

Znate li da je Halid prije Adelise imao još dvije vjenčane životne saputnice i tri braka? Danas slavni Prijedorčanin Halid Muslimović uživa u sretnom braku sa Adelisom Hodžić, sa kojom ima sina i kćerku. A znate li, da je Halid prije Adelise imao još dvije vjenčane životne saputnice i tri braka.

Prva je bila Alma, njegova sugrađanka, druga Melisa, kćerka banjalučkog zlatara, zbog koje je Halid ostavio Almu, a treća je Adelisa, koja je „najveći krivac“ što je Halid ostavio Melinu.

Inače, o Halidovim vjenčanjima i razvodima bi se mogla snimiti sjajna TV sapunica. Kako saznaje bosanski portal, postoji TV scenario, ali teško je naći glumice koje bi glumile tri Halidove vjenčane supruge i dvadesetak ljubavnica, tadašnjih estradnih zvijezda i zvjezdica.

Zavoljeli su se još kao srednjoškolci u rodnom Prijedoru. Brzo se i vjenčali. Halid je već bio oženjen sa Almom kada je snimio prvi veliki hit „O jarane, jarane“ i preselio se sa njom u Sarajevo. Živjeli su kod Selima Bašića kao podstanari na Mihrivodama.
Odatle se Alma vratila za Prijedor, jer nije mogla da podnese Halidovu nevjeru sa Amelom Zuković, kojoj je čak Halid ispjevao pjesmu „Amela, ti i ja“. Ubrzo su se i razveli.

Čitaj još  Dara Bubamara opet sa novom frizurom (FOTO)

halid muslimovic sa prvom zenom

Međutim, ponovo su se pomirili i vjenčali u tajnosti. Nepune dvije godine kasnije, Alma je ponovo ostavila Halida. Nije mogla podnijeti da joj se u Prijedoru ismijavaju zbog Meline, kćerke jednog banjalučkog zlatara i svastike boksera Ante Josipovića. Otišla je za Švicarsku, gdje se udala i na Halida zaboravila.

izvor: www.FOLKOTEKA.org, EPK

Leave a Reply