kemal monteno kremacija

Ispraćaj iz Zagreba, nema više Kemice… (FOTO)

Legendarnog kantautora i muzičara, Kemala Montena, koji nas je napustio prošle sedmice nakon teške bolesti, danas su ispratili njegova rodbina, prijatelji i kolege na groblju Mirogaj u Zagrebu.

Na posljednji ispraćaj Montena došli su mnogi poznati među kojima su bili njegove kolege Dražen Žerić Žera, Sandi Cenov, Rade Šerbedžija, Željko Bebek, Sanja Doležal, Lea Mijatović, Ivica Propadalo, Vladimir Kočiš Zec, Mladen Grdović, Boris Novković, Danijela Martinović, a od legendarnog muzičara došao se oprostiti i bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Dok su sanduk stavljali u auto svirala je Kemina pesma “Hvala svima”. Niko od prijatelja i kolega tad nije mogao da zaustavi suze.

zera na keminoj kremaciji

Prije nekoliko dana, muzička zvijezda Halid Bešlić, Davor Sučić alias Sejo Sexon, operni pjevač i ministar kulture i sporta KS Ivica Šarić su posjetili sarajevsko groblje Bare i zajedno sa uposlenicima pokopnog društva “Pokop” pogledali nekoliko mjesta na kojima bi mogao biti sahranjen legendarni Kemal Monteno.

rade serbedzija kemalova kremacija

Kemal Monteno nas je napustio u srijedu, 21. januara 2015. godine, a vječni počinak će naći u dijelu Aleje velikana, gdje je ukopan i bivši gradonačelnik Sarajeva Uglješa Uzelac, te bivši funkcioner SFRJ Todo Kurtović.

kemina kremacija

Tužna vijest o smrti Kemala Montena potresla je i rastužila njegovu porodicu, dugogodišnje fanove, brojne prijatelje kolege muzičare, koji i dalje ne mogu vjerovati da ga više nema. Pamtit ćemo ga po njegovim posebnim melodijama i hitovima koje je pisao za sebe ali i brojne druge muzičke zvijezde.

Čitaj još  Severina plakala od sreće u Loznici (FOTO)

zeljko bebek na kremaciji

Kemo će biti sahranjen u srijedu. 28. januara, u 14.30 sati, u Aleji velikana na Gradskom groblju Bare u rodnom Sarajevu, a komemoracija će biti održana u 12 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Pogledajte snimak današnjeg ispraćaja:

izvor: Avaz, 24sata.hr

Leave a Reply