rodja raicevic secanje

Nova misterija povodom smrti poznatog pevača

Stanari zgrade u kojoj je na današnji dan pre deceniju i po pronađen mrtav poznati pevač veruju da je kofer koji stoji na četvrtom spratu baš njegov, ostavljen i zaboravljen. Ne diraju ga i ne otvaraju.

Danas se navršava 15 godina od smrti pevača Rođe Raičevića, koji je iza sebe ostavio velike hitove „Tako je suđeno“, „Draga“, „A ja imam tebe“, „Dabogda“

Ekipa novinara posetila je kraj u kojem je Raičević živeo – centar Beograda, Ulica 27. marta 25. Stanari ga se sećaju s nostalgijom.

– Rođa je bio divan dečko. Nisam ga često viđao, koliko se sećam, živeo je noću, a spavao danju. Idite na četvrti sprat, tamo je živeo. Videćete jedan kofer kod lifta, svi pričaju da je njegov – rekao je komšija, koji nije želeo da se predstavi.

I tako je bilo. Čim smo izašli iz lifta, ugledali smo kofer. Tu smo sreli drugu komšinicu:

– Taj kofer godinama stoji tu. Kažu da je Rođin. Niko još nije došao po njega, a mi ga ne diramo.

Dok smo pričali s njom, naišao je još jedan stanar.

kofer rodje raicevica

– Vi ste novinari, je l‘? Pa nećete valjda sad da otvarate taj kofer?! Nemojte, nismo ni mi. Ko zna šta je unutra! – kaže komšija A. V.

U stanu broj 14, u kojem je živeo i preminuo pevač, danas živi student Ivan Spasojević iz Čačka.

– Nisam znao da je taj čovek ovde živeo. Iskreno, i ne znam ko je on- rekao nam je Ivan i dao nam broj telefona vlasnika stana, koji je odgovorio na poziv.

– Iako je Rođa bio moj podstanar, maltene ga nisam ni poznavao. Došao je u trenerci i predstavio se kao sportista, a ne kao pevač. Viđali smo se jednom mesečno, kada je plaćao kiriju. Komšije su mi pričale da su žene dolazile kod njega – rekao je vlasnik stana u kojem je Rodoljub Rođa Raičević 7. oktobra 2001. pronađen mrtav.
Prethodnu noć Rođa je proveo s devojkom. Kada mu je pozlilo, pozvala je Hitnu pomoć. Kada su lekari stigli, on je već je bio mrtav. Devojka je potvrdila da je Rođa uzeo prekomernu dozu kokaina. Imao je samo 44 godine.

Čitaj još  Šeki Bihorac snima duet sa Šemsom?!

Estrada još uvek tuguje

Dragan Brajović Braja:
– I danas se oseća njegov nedostatak. Meni kao prijatelj i saradnik užasno nedostaje. Bio mi je kao stariji brat. Rođa je nastavio da živi kroz svoju muziku. Želja mi je da napravim koncert na kojem će izvođači pevati njegove hitove.

Mira Škorić:
– Rođa je ostavio veliki trag u muzici. Napisao mi je hit „Kog da ljubim posle tebe“. Nismo bili prijatelji, ali smo sarađivali. Njegov odlazak je veliki gubitak. Čovek danas, nažalost, može da čuje uglavnom loše vesti. Rođa je bio plemenit i dobar čovek.

Cakana:
– Bio je moj veliki prijatelj. Ono što se vezuje za njegovog ime jeste i pesma „Osećam“. Kad god je pevam, setim se njega. Imam sve njegove pesme koje je snimao. Nije jedini koji nas je napustio mlad. Žalim što je jedan dobar kompozitor otišao.

Ana Bekuta
– Rođu pamtim kao divnog druga, sjajnog pevača i odličnog kompozitora. Sarađivali smo, komponovao mi je nekoliko pesama, poput „Godinama“, „Zanele te noći“ i drugih. Bio je uvek vedar i nasmejan, zračio je optimizmom. Nedostaje nam.

izvor: www.FOLKOTEKA.org, Kurir

Leave a Reply