“Noć Diva” u Bosanskom kulturnom centru

Gabi Novak, Tereza Kesovija i Radojka Šverko pjevale hitove

Noc Diva 2013 - www.FOLKOTEKA.com

U Bosanskom kulturnom centru (BKC) sinoć je povodom 8. marta – Dana žena održan koncert pod nazivom “Noć Diva” na kojem su pjevale Radojka Šverko, Gabi Novak i Tereza Kesovija.

Brojni ljubitelji ove vrste muzike sinoć su mogli uživati u vanvremenskim hitovima ovih diva, te na taj način obilježiti Dan žena. Jedan od prisutnih parova bili su Ena i Dino Rakić, a kako su nam kazali Dino je odlučio da svojoj supruzi za 8. mart pokloniti upravo ulaznicu za ovaj koncert.

– Koncert je fenomenalan, i nismo se pokajali što smo odlučili ovaj poseban dan provesti ovdje. Trudim se da svake godine svoju voljenu iznenadim nečim novim, a po njenoj reakciji zaključio sam da sam pogodio s ovogodišnjim iznenađenjem – kazao je Rakić.

Osim na koncertu, odlična atmosfera vladala je i na ulicama glavnog grada, gdje su mnogi iskoristili ugodnu noć za šetnju, a od velikog broja građana jedva se prolazilo glavnim gradskim ulicama.

Farida Musa i Senija Mujkić odlučile su svoj dan provesti laganom šetnjom i ugodnim ženskim razgovorom.

Čitaj još  'Ministarke' prvi put u Posušju! (FOTO)

– Osmi mart ne obilježava se kao nekada, kad je on imao veći značaj i kada su se žene i maniri više poštovali. Izašle smo u šetnju i na kafu, prisjetile se starih vremena i ugodile same sebi – kazale su nam one.

Leave a Reply