neda ukraden ispred poreske

Neda Ukraden u Poreskoj: Ispitivali su me puna tri sata!

Pevačica donela punu kesu dokumentacije da bi dokazala da plaća takse.

Pevačica Neda Ukraden provela je juče skoro tri sata u Poreskoj upravi u Beogradu, gde je inspektorima objašnjavala poreklo svoje imovine i donela dokaze da nije kriva za utaju poreza.

– Pozvana sam u svojstvu građanina na informativni razgovor. Nemam šta da krijem i uredno plaćam porez. Poslednjih godina nastupam isključivo u inostranstvu, uglavnom u Hrvatskoj i Sloveniji, a pare mi ležu direktno na žiro račun – rekla je poznata pevačica.

Neda je u Poresku upravu stigla taksijem nešto pre 14 sati, sređena, nasmejana i vidno dobro raspoložena. Okupljenim novinarima i foto-reporterima pokazivala je poveću kesu s dokumentacijom koju je donela kako bi dokazala da je tokom njene duge karijere uredno plaćala porez.

– Rekli su mi da me pozivaju na kratak razgovor, a zadržala sam se tri sata! Imam mnogo imovine, pa pretpostavljam da je zato toliko dugo trajalo. Srećom, čuvam svu dokumentaciju, imam sve kupoprodajne ugovore… Novac zarađen u inostranstvu investiram u Srbiji, i to je ono što me odvaja od mojih kolega. Sve u svemu, mislim da neće biti problema – rekla je Neda Ukraden pošto je završila s davanjem iskaza.

neda ukraden u poreskoj

Da podsetimo, prema okvirnim procenama, pretpostavlja se da srpski pevači i pevačice godišnje utaje porez u visini od čak 87 miliona evra tako što ne prijavljuju svoje stvarne prihode. Da bi se to sprečilo, Poreska uprava počela je da poziva pevače na razgovor, a među prvima su na red došle Sandra Afrika i Nataša Bekvalac.

Čitaj još  Zorica Marković i Vesna Zmijanac zakopale ratne sekire!

Juče je na saslušanje trebalo da dođu i Miroslav Ilić i Jelena Karleuša, ali se nisu pojavili, a predviđeno je da inspektori ispitaju još i Zdravka Čolića, Anu Nikolić, Seku Aleksić i druge.

O estradi i porezima

– 87 miliona evra godišnje utaji srpska estrada, procenjuju poreznici
– pevači će biti ispitani da li platili porez na honorare koje su zaradili za novogodišnju noć
– neki od njih su za pevanje u najluđoj noći bili plaćeni čak do 50.000 evra

izvor: Kurir

2 comments

Leave a Reply